GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το «θηρίο» της Nissan μεγάλωσε!

Του Σπύρου Ρέκκα Ακόμη δύο σημαντικά μοντέλα προστέθηκαν στην γκάμα της Nissan... Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ενισχύει τη ...



Του Σπύρου Ρέκκα
Ακόμη δύο σημαντικά μοντέλα προστέθηκαν στην γκάμα της Nissan... Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ενισχύει τη θέση της στην κατηγορία των crossover με το ολοκαίνουργιο X-Trail και το ανανεωμένο Juke. Οι δύο νέοι εκπρόσωποί της στην ενδιαφέρουσα κατηγορία αυτοκίνητων, μαζί με το νέο Qashqai, αναμένεται να συμβάλουν στην αύξηση του όγκου των πωλήσεων της μάρκας και στην ελληνική αγορά.

Αξίζει να τονισθεί ότι η Ν. Ι. Θεοχαράκης, αποκλειστική αντιπροσωπεία των αυτοκινήτων Nissan εδώ και 53 χρόνια, παρουσιάζει φέτος έντονη ανοδική τάση στον τομέα των πωλήσεων, θυμίζοντας τα χρόνια που πρωταγωνιστούσε στην τοπική αγορά, έχοντας σαν πολύτιμο σύμμαχο και το εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στον Βόλο.

Συγκεκριμένα, στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014 αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση των συνολικών πωλήσεων, σημειώνοντας αύξηση κατά 83,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα!

Η νέα γενιά του X-Trail επωφελείται από την εμπειρία της μάρκας στα τετρακίνητα αυτοκίνητα και εκμεταλλεύεται τα καινούργια τεχνολογικά συστήματα. Η χρήση της πλατφόρμας CMF επέτρεψε την αύξηση του μήκους κατά 17 χιλ. (4.643 χιλιοστά) και του μεταξονίου κατά 76 χιλ., προσδίδοντας περισσότερο χώρο στο εσωτερικό. Επίσης, είναι 30 χιλ. πιο πλατύ και 5 χιλ. πιο χαμηλό.

Τα νέα υλικά μείωσαν το βάρος κατά 90 κιλά. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στη διαμόρφωση της καμπίνας. Βελτιώθηκαν η πρακτικότητα, η εργονομία, η ποιότητα και η άνεση.

Φιλοξενεί έως και επτά επιβάτες. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν το σύστημα Nissan Connect, το οποίο προσφέρει συνδεσιμότητα με Smartphones και πρόσβαση σε μια σειρά από εφαρμογές (μουσική, κοινωνική δικτύωση, ψυχαγωγία κ.ά.), καθώς και το σύστημα ασφαλείας Nissan Safety Shield.

Ο πετρελαιοκινητήρας 1,6 dCi, που αποδίδει ισχύ 130 ίππων και ροπή 32,2 χλγμ., είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα για την ελληνική αγορά. Δικίνητο είτε τετρακίνητο με All Mode 4x4 -i. Eπιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,5’’ (έκδοση 2WD με χειροκίνητο κιβώτιο) και τελική 188 χλμ./ώρα. Εκπομπές CO2 129 γρ./χλμ. Τρία πακέτα εξοπλισμού: Energy, Acenta και Techna. Από 26.960 ευρώ. Το όφελος της απόσυρσης δίνεται δωρεάν σε όλες τις εκδόσεις.

Αναμένεται να συνεχιστεί η επιτυχία του Juke -ανα compact crossovers στην ευρωπαϊκή αγορά- μετά την εφαρμογή του προγράμματος αναβάθμισης. Οι σημαντικότερες αλλαγές είναι η αύξηση του αποθηκευτικού χώρου (354 λίτρα) και η προσθήκη του βενζινοκινητήρα 1.2 115 ίππων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση