GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η… λευκότερη πόλη του κόσμου! [photo]

Το Ashgabat είναι η πρωτεύουσα... και η μεγαλύτερη πόλη του Τουρκμενιστάν στην Κεντρική Ασία. Έχει πληθυσμό 695.000 κατοίκους...



Το Ashgabat είναι η πρωτεύουσα... και η μεγαλύτερη πόλη του Τουρκμενιστάν στην Κεντρική Ασία. Έχει πληθυσμό 695.000 κατοίκους και βρίσκεται μεταξύ της ερήμου Καρά Κουμ και της οροσειράς Κοπέτ.
Αυτό που κάνει την πόλη ξεχωριστή είναι το λευκό χρώμα που κυριαρχεί στα κτήρια, γεγονός που της έδωσε πρόσφατα μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως η πιο… λευκή πόλη στον κόσμο.
Ειδικότερα, τα περισσότερα κτήρια στην πόλη είναι επενδυμένα με λευκό μάρμαρο άριστης ποιότητας, ενώ γίνονται προσπάθειες για να καλυφθούν όλα με τον ίδιο τρόπο. Κατοικίες, δημόσια κτήρια, μνημεία, όλα ντύνονται στα λευκά και κερδίζουν τις εντυπώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη βρίσκεται σε περίοδο πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανόδου και η συγκεκριμένη βράβευση αποτελεί γι΄αυτήν ένα γερό χαρτί το κομμάτι του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση