GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ήρωας ο πιλότος στην Κομοτηνή που βγήκε σώος από ιπτάμενο φέρετρο που αγόρασε η χούντα! [photos+video]

Ακόμη ένα “θαύμα” στην Πολεμική Αεροπορία. Το σκηνικό τρόμου που στήθηκε όμως το πρωί λίγο μετά τις 09:00 στην περιοχή της Κομο...



Ακόμη ένα “θαύμα” στην Πολεμική Αεροπορία. Το σκηνικό τρόμου που στήθηκε όμως το πρωί λίγο μετά τις 09:00 στην περιοχή της Κομοτηνής δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν
Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τηλεφώνησε στον πιλότο για να τον συγχαρεί για την ψύχραιμη αντίδρασή του, η οποία βοήθησε ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα.
Η… μακρά προϊστορία των συγκεκριμένων αεροσκαφών
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Π.Α. χάνει αεροσκάφος τύπου Α7. Μιλάμε για ένα αεροσκάφος που υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία από το 1974. Τα αεροπλάνα είχαν παραγγελθεί επί χούντας και ενώ άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ ή η Πορτογαλία τα έχουν αποσύρει ήδη από τη δεκαετία του ’90 στην Ελλάδα εξακολουθούν να πετούν.
Μιλάμε για ένα αεροσκάφος που πολέμησε στο Βιετνάμ, αλλά στην Ελλάδα μετέχει κανονικά στις επιχειρήσεις το 2014!

Έτσι και σήμερα το συγκεκριμένο αεροσκάφος κλήθηκε να μετάσχει σε διακλαδική άσκηση για την υποστήριξη τμημάτων του Στρατού Ξηράς στην περιοχή της Νυμφαίας.
Το αεροσκάφος είναι μονοκινητήριο, αν υπάρξει βλάβη δηλαδή στον κινητήρα είναι αδύνατο να κρατηθεί στον αέρα.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μηχανικών που τα κρατούν ζωντανά φαίνεται ότι το αεροσκάφος έπαθε βλάβη.
Ευτυχώς ο πιλότος, όπως όλοι οι συνάδελφοί του στην Πολεμική Αεροπορία είχε άρτια εκπαίδευση.
Κατάφερε όχι μόνο να διασωθεί κάνοντας σωστή χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, αλλά και να αποφύγει το δυστύχημα ρίχνοντας το αεροσκάφος σε περιοχή όπου δρούσαν άνδρες του Στρατού Ξηράς, στην περιοχή της άσκησης δηλαδή.
Η περιοχή αποκλείστηκε από τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, ενώ κλιμάκιο της αεροπορίας διεξάγει τις έρευνες. Στην περιοχή δεν υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί φωτιά, ωστόσο για κάθε περίπτωση βρίσκονται και πυροσβεστικά οχήματα προληπτικά.

4 σχόλια

  1. Ήμαρτον με τα κλισε. Επειδή αγοράστηκε από τη χούντα δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένα από τα πιό επιτυχημένα αεροσκάφη όλων των εποχών στο ρόλο του. Το πρόβλημα δεν είναι ότι τα αγόρασε η χούντα, αλλά ότι η "δημοκρατία" δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα μεγαλε.Ο Γιωργαρος ειχε φτιαξει στρατο την στιγμη που ο στραβος τον αποδυναμωνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα συγκεκριμένα αεροπλάνα αγορασθηκαν επι υπουργείας Εβερτ (δεκαετία '90). Βρίσκονταν δε κερωμένα στις αποθήκες της USAF για πολλά χρόνια μετά το Βιετνάμ. Να και κάτι που δεν έκανε η Χούντα.
    Ο Έβερτ και οι λοιποί της Ε.Α. δεν λογοδότησαν ποτέ γιατί τα αγοράσαμε αφού το δόγμα μας είναι οτι δεν 8α κάνουμε επιθετικό πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε μου κανεις λαθος.
    Ηρωας δεν ειναι ο πιλοτος, ηρωας ειναι οΥπουργος Εθνικης Αμυνας αυτο το μεγαλο κεφαλι που καταδεχτηκε να πεση τοσο χαμηλα τηλεφωνωντας σε εναν πιλοτο.
    Π.Κ.(ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ 400)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση