GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταραχή στον υφυπουργό Μεταφορών Μιχ. Παπαδόπουλο από την αποκάλυψη του Press-gr για τα ΚΤΕΛ. Τι λέει σε απάντησή του...

Ταραχή έχει προκαλέσει στον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο το θέμα της απελευθέρωσης των απολύσεων στα ΚΤΕΛ. Ακόμη μεγαλύτερη τα...

Ταραχή έχει προκαλέσει στον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο το θέμα της απελευθέρωσης των απολύσεων στα ΚΤΕΛ. Ακόμη μεγαλύτερη ταραχή του έχει προκαλέσει η σχετική αποκάλυψη του Press-gr με όλο το σχετικό παρασκήνιο υπό τον τίτλο "Απίστευτο! Εβαλαν τον υφυπουργό Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλο (κρυφά από τον Χρυσοχοΐδη) να απελευθερώσει, παραμονές 15αύγουστου, τις απολύσεις στα ΚΤΕΛ...".
Πριν από λίγο λοιπόν εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου, για να δικαιολογήσει την κατάσταση, το οποίο παραθέτουμε για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του:

Με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της ΟΣΜΕ, κ. Θεόδωρου Αμπλά καθώς και τα δημοσιεύματα με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «απελευθέρωση απολύσεων οδηγών ΚΤΕΛ» από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:
Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κ. Αμπλά ότι την πολιτική κάθε Υπουργείου ασκεί η εκάστοτε πολιτική ηγεσία σύμφωνα με τις αρμοδιότητες οι οποίες έχουν παραχωρηθεί σε κάθε πολιτικό πρόσωπο από τον Πρωθυπουργό ή τον αρμόδιο Υπουργό.
Στην προκειμένη περίπτωση η αρμοδιότητα της έκδοσης του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος έχει παραχωρηθεί και ασκείται από τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Επίσης, θέλουμε να ενημερώσουμε τον κ. Αμπλά ότι το συγκεκριμένο διάταγμα υπεγράφη την 3/3/2014, εστάλη την 7/3/2014 στο Συμβούλιο της Επικρατείας για γνωμοδότηση και επεστράφη από αυτό την 21/7/2014, αφού κρίθηκε η νομιμότητα και η συνταγματικότητά του. Σε συνέχεια, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την 4/8/2014 και δημοσιεύθηκε την 13/8/2014.
Επομένως η αναφορά του κ. Αμπλά ότι σκόπιμα το εν λόγω διάταγμα δημοσιεύθηκε την 13/8/2014 προφανώς οφείλεται σε παραπληροφόρησή του σχετικά με τον τρόπο διακίνησης των Προεδρικών Διαταγμάτων και όχι στις σκοπιμότητες τις οποίες θέλει να παρουσιάσει και οι οποίες καταρρίπτονται από την απλή ανάγνωση των παραπάνω ημερομηνιών. Άλλωστε ο κος Αμπλάς επί ενάμιση περίπου χρόνο ουδέποτε επισκέφθηκε το Γραφείο του Υφυπουργού προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στον Τομέα των Επιβατικών Μεταφορών ή να συζητήσει θέματα που αφορούν στους οδηγούς των ΚΤΕΛ, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται όλα τα παραπάνω.
Πρόσθετα πρέπει να επισημανθεί στον κ. Αμπλά, ότι την νομοθετική πρωτοβουλία την ασκεί ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, πλην όμως η ρύθμιση αυτή δεν αφορούσε σε τροποποίηση νόμου αλλά σε τροποποίηση Προεδρικού Διατάγματος, η υπογραφή του οποίου είναι αρμοδιότητας του Υφυπουργού.
Επί της ουσίας των προβλεπόμενων ρυθμίσεων που εισάγονται με το υπόψη Προεδρικό Διάταγμα, ο Υφυπουργός Υποδομώ, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής :
‘’Στα υπεραστικά ΚΤΕΛ σήμερα ανήκουν 4.100 λεωφορεία από τα οποία τα 3.300 οδηγούνται από τους ιδιοκτήτες αυτών, επομένως ο αριθμός των «χιλιάδων απολύσεων» που αναγράφονται σε διάφορα δημοσιεύματα είναι μύθος.
Οι ρυθμίσεις που εισάγονται με το υπόψη διάταγμα αφορούν ΜΟΝΟ τα λεωφορεία των μετόχων και όχι τους οδηγούς που είναι υπάλληλοι των ΚΤΕΛ τους οποίους και δεν αφορά.
Μέχρι σήμερα, οι ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ οι οποίοι μεταβίβαζαν το λεωφορείο τους ή επιθυμούσαν να τοποθετήσουν σαν οδηγό το παιδί τους αδυνατούσαν να το πράξουν αφού οι οδηγοί οι οποίοι είχαν προσληφθεί από τον παλαιό ιδιοκτήτη- μέτοχο ακολουθούσαν υποχρεωτικά και τον νέο ιδιοκτήτη.
Στην ουσία δηλαδή ο κάθε μικρομέτοχος-ιδιοκτήτης που μεταβίβαζε το λεωφορείο του στην πράξη έπρεπε να μεταβιβάσει και τον οδηγό του. Επομένως, όπως μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης η διάταξη αυτή ήταν αναχρονιστική για την άσκηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας, η οποία μάλιστα δεν ισχύει σε κανένα άλλο τομέα .
Με την νέα ρύθμιση θεωρώ ότι τυχόν απολύσεις θα είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες και οι εργαζόμενοι δεν έχουν λόγο να φοβούνται.
Βέβαια, ο κ. Αμπλάς σκοπίμως δεν αναφέρει την αριθ. 2307/2014 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκαν νόμιμες οι απολύσεις εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, οι οποίες μάλιστα αφορούσαν σε υπαλλήλους του ΚΤΕΛ που απολύθηκαν για ανεξάρτητους λόγους με αυτούς που εισάγει το συγκεκριμένο διάταγμα.
Μετά τα παραπάνω, θέλω να δηλώσω ότι κανείς δεν «με έβαλε κρυφά από τον Χρυσοχοϊδη», όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, με τον οποίο σημειωτέον έχω άριστη συνεργασία, να υπογράψω το εν λόγω διάταγμα.
Οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στο υπόψη διάταγμα τις θεωρώ ορθές και δίκαιες και για το λόγο αυτό τις υπέγραψα.”

1 σχόλιο

  1. Καλώς ήρθατε στη Νέα Ελλάδα των Ολιγαρχών.

    Ενώ η τρόϊκα και η εντολοδόχος ελληνική κυβέρνηση κόπτονται να ανοίξουν όλα τα επαγγέλματα και να απελευθερωθούν εντελώς οι απολύσεις των εργαζομένων, την ίδια στιγμή προχωρούν σε υπερσυγκέντρωση των ΜΜΕ και των τραπεζών σε χέρια λίγων. Και συγκεκριμένα στα χέρια εκείνων που συντάσσονται με τα συμφέροντα των διεθνών ολιγαρχών.

    Έτσι εννοούν τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Μια εξοντωτική ισοπέδωση προς τα κάτω,
    για να μην σηκωθεί κανένα νέο «κεφάλι» και μια υπερσυγκέντρωση του πλούτου και της εξουσίας στην κορυφή.

    Παρατηρούμε επίσης μια υπερπροστασία της ιδιοκτησίας στην κορυφή (π.χ. εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι, μιντιάρχες, τραπεζίτες) και μια κατάλυση της ιδιοκτησίας στη βάση που φτάνει στην ουσία μέχρι τη δήμευση.

    Καλώς ήρθατε στη Νέα Ελλάδα των ολιγαρχών.

    Καλώς ήρθατε στην κόλαση του σύγχρονου ελληνικού Μεσαίωνα.

    Τώρα ζώα... ψηφίστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση