GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Queen Elizabeth: Tο πλωτό παλάτι της Βασίλισσας στον Πειραιά! [photos + video]

Το MS Queen Elizabeth είναι ένα υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Cunard και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 2.092 επιβάτες... ...



Το MS Queen Elizabeth είναι ένα υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Cunard και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 2.092 επιβάτες...
Το πλωτό παλάτι έχει  αράξει στο Λιμάνι του Πειραιά, συγκεκριμένα στην Πύλη Ε12.
Πρόκειται για μια πραγματική Βασίλισσα των θαλασσών μήκους 300 μέτρων, καθώς σε εντυπωσιάζει και μόνο από το εξωτερικό του.
Αυτή την στιγμή στο πλοίο επιβαίνουν 2.000 άτομα και το πλήρωμα αποτελείται από 900 άτομα που σημαίνει ότι αντιστοιχούν 2 μέλη του πληρώματος ανά επιβάτη.
Όσον αφορά το εσωτερικό... οι εικόνες “μιλάνε” από μόνες τους.
Λίγα λόγια για το χλιδάτο κρουαζιερόπλοιο...
Το πλοίο κατασκευάστηκε το 2010 στα ναυπηγεία Fincantieri Monfalcone της Ιταλίας και ζυγίζει 90.400 τόνους, έχει 294μ. μήκος, 32μ. πλάτος , βύθισμα 8μ.
Βαφτίστηκε την ίδια χρονιά από την Βασίλισσα Ελισάβετ.
Εχει 16 καταστρώματα, 1.000 καμπίνες, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, πισίνες, καζίνο και επίσης έχει τριώροφο θέατρο με 860 θέσεις, 4 βασικά εστιατόρια (συνολικά 7 χώρους εστίασης) και ακόμα και υπηρεσία... επιλογής μαξιλαριού με 9 διαφορετικούς τύπους!

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η πληροφορία που μας δόθηκε από την ξεναγό ότι αυτό το οποίο τονίζεται κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης στο πλήρωμα του πλοίου είναι, ότι πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι πρέπει να συμπεριφέρονται σε κάθε επιβάτη σα να είναι φιλοξενούμενος της ίδιας της Βασίλισσας!
Κάτι το οποίο επιβεβαιώσαμε κι εμείς, καθώς η ευγένεια περίσσευε από το προσωπικό, το οποίο χαιρετούσε με χαμόγελο επιβάτες και επισκέπτες, ενώ εξυπηρετούσε και φρόντιζε να καλύψει κάθε ανάγκη.
Οι διάδρομοι είναι διακοσμημένοι με πορτρέτα, πίνακες ζωγραφικής (που συνήθως απεικονίζουν το κρουαζιρόπλοιο ή άλλα της ίδιας αίγλης και μεγάλης ιστορικής σημασίας).
Τέλος, όσοι ξέρουν λένε ότι έχει πολλά κοινά σημεία με τον Τιτανικό και θεωρείται το πολυτελέστερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση