GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ο υδροβιότοπος Ναυπλίου - N. Kίου

Απίστευτες εικόνες ντροπής αντικρίσαμε στο υγροβιότοπο της παραλιακής Ναυπλίου Νέας Κίου στο ύψος της ΕΑΣ Αργολίδας. Ο σπάνιας ...



Απίστευτες εικόνες ντροπής αντικρίσαμε στο υγροβιότοπο της παραλιακής Ναυπλίου Νέας Κίου στο ύψος της ΕΑΣ Αργολίδας. Ο σπάνιας ομορφιάς υγροβιότοπος με μεγάλο πληθυσμό...
φυτών, ψαριών, πουλιών που μόνιμα ή ως «τακτικοί» επισκέπτες φιλοξενούνται στον βιότοπο και που κάποια απ’ αυτά δεν αποκλείεται να ανήκουν σε σπάνια είδη, έχει μετατραπεί σε χαβούζα με μπάζα και σκουπίδια.
Κάποιοι τελευταία πέταξαν και ακόμα και ψόφια πρόβατα με αποτελεσμα σήμερα να βρίσκονται σε πλήρη σήψη και με την ατμόσφαιρα να ειναι αποπνικτική από την βρώμα που επικρατεί στην περιοχή.

Αναλογιστείτε πως το σημείο επισκέπτονται καθημερινά πολλοί φυσιολάτρες ανάμεσα τους ακόμα και παιδιά, ενώ υλοποιούνται κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο σημείο περιβαλλοντικά προγράμματα με θέμα την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια, αρκετοί περιβαλλοντικοί φορείς -και άλλες κινήσεις πολιτών- δίνουν τη μάχη τους για τη σωτηρία της προστατευόμενης με Προεδρικό Διάταγμα παράκτιας ζώνης (Αλίπεδα Καλυβίων) που αποτελεί σημαντικό σταθμό για μεταναστευτικά πουλιά αλλά και για τα εναπομείναντα οικοσυστήματα του βάλτου. Παρά την θεσμοθέτηση ΖΟΕ (Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου) για ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής, οι αυθαιρεσίες δεν λείπουν.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον υγρότοπο έχει αρχίσει από καιρό… Για να σταματήσει ο κατήφορος σε αναστρέψιμο σημείο χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση, αυστηρό σχεδιασμό και περιφρούρηση, ευσυνειδησία και συμμετοχή της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση