GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη: Οι κορυφαίοι παίκτες Stratego «μάχονται» στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Στους ρυθμούς ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού στρατηγικής θα ζει για πέντε ημέρες η Θεσσαλονίκη, καθώς από τις 28 Αυγούστου έως και την...


Στους ρυθμούς ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού στρατηγικής θα ζει για πέντε ημέρες η Θεσσαλονίκη, καθώς από τις 28 Αυγούστου έως και την 1η Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Statego.
Πρόκειται για την 17η διοργάνωση στη σειρά, στην οποία μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά αλλά και όσοι αισθάνονται παιδιά, ηλικίας από 8 έως 99 ετών!
Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν -μεταξύ άλλων- και οι 50 κορυφαίοι παίκτες Stratego που θα δώσουν σκληρές επιτραπέζιες “μάχες”.
Το Stratego είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες του κόσμου, εντάσσεται στα Ολυμπιακά αθλήματα του μυαλού και θεωρείται παγκοσμίως ως πρόκληση στην όξυνση του μυαλού, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ψυχολογίας.
Τη διοργάνωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, της “Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014″ και θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχιακό μέγαρο, έχει αναλάβει η Ελληνική Ομοσπονδία Stratego, ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
“Κάναμε αρκετές προσπάθειες να έρθει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ελλάδα και είναι πολύ σημαντικό που τα καταφέραμε φέτος, γιατί η Θεσσαλονίκη έχει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σταύρος Σεκερτζής, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Stratego και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος ανάπτυξης για θέματα στρατηγικής στις χώρες της Μεσογείου.
Όπως ανέφερε ο κ. Σεκερτζής, στην Ελλάδα υπολογίζεται πως γύρω στα 5500 άτομα παίζουν Stratego, για το λόγο αυτό θα επιχειρηθεί μετά το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (στο οποίο όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο www. Strategohellas.gr να διεκδικηθεί τα επόμενα χρόνια η Ολυμπιάδα Αθλημάτων Νόησης, που περιλαμβάνει πάνω από 70 παιχνίδια.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση