GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To 5% των Ιαπώνων είναι εθισμένο στα παιχνίδια

Περίπου 5% των ενήλικων Ιαπώνων παρουσιάζουν εξάρτηση από τα παιγνίδια και σχεδόν εξίσου από το Ίντερνετ, μια παθολογία η οπ...


Περίπου 5% των ενήλικων Ιαπώνων παρουσιάζουν εξάρτηση από τα παιγνίδια και σχεδόν εξίσου από το Ίντερνετ, μια παθολογία η οποία ενισχύεται σημαντικά σ” ένα περιβάλλον το οποίο είναι ευνοϊκό για την ανάπτυξη αυτού του τύπου των συμπεριφορών.

Περίπου 5,36 εκατ. Ιάπωνες ηλικίας 20 ετών και άνω (εκ των οποίων τα 4,4 εκατ. είναι άνδρες) δεν μπορούν να εμποδίσουν τον εαυτό τους να παίξει, κυρίως τα παιγνίδια “πασινκό” και “πασινσλότ”, είδη κάθετων μπιλιάρδων και τζακπότ, σε πολύβουες και γεμάτες καπνό αίθουσες που είναι αφιερωμένες στα παιγνίδια αυτά και τις οποίες βρίσκει κανείς παντού στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Σουσούμου Χιγκούσι, διευθυντή ενός νοσοκομειακού κέντρου εξειδικευμένου στους εθισμούς, “στις περισσότερες χώρες του κόσμου, περίπου 1% των ενηλίκων είναι εθισμένο στα παιγνίδια και σε σύγκριση το ποσοστό στην Ιαπωνία είναι πολύ αυξημένο”.

Στη μελέτη αυτή, η οποία έγινε για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας και είναι βασισμένη σε 4.153 απαντήσεις, επικρίνεται η παρουσία αυτών των αιθουσών του “πασινκό” σε κάθε γωνιά του δρόμου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία δημοσιεύεται εν μέρει από τον ιαπωνικό Τύπο, αποκαλύπτονται ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτρέψει τη δημιουργία καζίνο στην Ιαπωνία, “κάτι που θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση”, υπογραμμίζει ο συγγραφέας.

Εξάλλου οι ίδιες έρευνες δείχνουν πως 4,20 εκατ. ενήλικες Ιάπωνες (50% περισσότεροι απ” ό,τι πέντε χρόνια νωρίτερα) είναι εξαρτημένοι από το Ίντερνετ, εκ των οποίων 1,20 εκατ. “με αρρωστημένο τρόπο”. Είναι ανίκανοι να μειώσουν εκούσια το χρόνο που ξοδεύουν στο Ίντερνετ, για το οποίο θυσιάζουν την κοινωνική, επαγγελματική και οικογενειακή ζωή τους.

Στην κατάσταση εξαρτημένου χρήστη υπολογίζεται πως βρίσκεται περίπου το 4,5% των ανδρών και το 3,5% των γυναικών, ιδιαίτερα στην ηλικιακή ομάδα 20-39 ετών.

Μπροστά στις εξαρτήσεις αυτές, ο αλκοολισμός μοιάζει σχεδόν ήσσονος σημασίας στο αρχιπέλαγος: δεν υπάρχουν “παρά μόνο” 1,09 εκατ. άνθρωποι που είναι εθισμένοι στο ποτό.

Πηγή: www.nooz.gr

1 σχόλιο

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΙΣ 21.15 ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30.000 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΕΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

    ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ, ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15.000. ΣΤΑ 190 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση