GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα USB είναι ευάλωτα σε επιθέσεις hackers

Οι μικρές φορητές συσκευές, όπως τα USB που συνδέονται με τον υπολογιστή και τα laptop, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε επιθέσεις hacker...



Οι μικρές φορητές συσκευές, όπως τα USB που συνδέονται με τον υπολογιστή και τα laptop, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε επιθέσεις hackers, όπως αποκάλυψαν ερευνητές από το Βερολίνο.
Ο Karsten Nohl και οι συνεργάτες του ασχολούνται με τον εντοπισμό των πηγών, από όπου μπορεί ένας ιός να “κολλήσει” στον υπολογιστή, ενώ έχουν ήδη πάρει μέρος σε πολλές έρευνες εντοπισμού και λύσης μεγάλων προβλημάτων στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με τον Karsten Nohl, οι hackers μπορούν να “φορτώσουν” κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή, μέσω των USB, υποκλέπτοντας στη συνέχεια προσωπικά δεδομένα του χρήστη.
“Δεν μπορούμε να εντοπίσουμε από εκεί και πέρα, πώς και από πού προέρχεται ο ιός. Είναι σαν μαγικό κόλπο”, λέει ο ίδιος, τονίζοντας πως από τη στιγμή που ένας hacker θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί τη συσκευή, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση