GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκίνησε η έκθεση και το πανηγύρι της Τεγεάς [video]

Τα εγκαίνια της 44ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στην Επισκοπή. Η τελετή των εγκαινίων έγινε,...



Τα εγκαίνια της 44ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στην Επισκοπή. Η τελετή των εγκαινίων έγινε, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την ...
παραμονή της Παναγίας, στις 14 Αυγούστου.

Την ίδια μέρα ξεκίνησε και η εμποροπανήγυρη.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 21 Αυγούστου.

Την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014 αρχικά τελέστηκε Μέγας Εσπερινός, ακολούθησε λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας, τα εγκαίνια της 44ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας και τέλος έγινε κέρασμα στον Προαύλιο χώρο της Οικοκυρικής Σχολής.

Ο Πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου Κώστας Αθανασόπουλος μίλησε για μία παράδοση των 131 χρόνων και τόνισε ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες για τη συντήρηση του Ναού της Παναγίας της Επισκοπής. Επίσης, είπε ότι στόχος για το άμεσο μέλλον είναι η αναβάθμιση του κτιρίου της Οικοκυρικής Σχολής.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης μίλησε για τη στήριξη του Δήμου στην εμποροπανήγυρη και στην έκθεση.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση μίλησε για τον αναγνωρισμένο ρόλο της έκθεσης και του πανηγυριού, ενώ θύμισε την αντίδρασή του όταν τέθηκε θέμα συρρίκνωσης της διάρκειας τους.

«Το πανηγύρι της Τεγέας για εμάς ήταν μία πρώτη μορφή κοινωνικοποίησης» είπε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και δήλωσε τη στήριξη του διότι αποτελεί το δείγμα γραφής της παράδοσης. Και υπογράμμισε ότι υπερασπίζεται με όλες του τις δυνάμεις ότι οι εκδηλώσεις αυτές είναι δεμένες με τον Τεγεατικό Σύνδεσμο.

Ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος μίλησε για ένα μεγάλο οικονομικό γεγονός και συνεχάρη τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες για τη συμμετοχή τους.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής είπε ότι ευελπιστούμε του χρόνου θα έχουμε ένα νέο πανηγύρι όπως αρμόζει σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία. Ενώ είπε ότι στο μέτρο που του αναλογεί να είναι αρωγός ο Περιφερειάρχης στην προσπάθεια που θα γίνει να σταματήσει η ανομία που επικρατήσει μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση