GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακατάλληλος χώρος το 10ο Νηπιαγωγείο του Πύργου [photos]

Είναι ένας χώρος γεμάτος χρώματα και πλούσιες ζωγραφιές, ο οποίος όμως δεν μπορεί να φιλοξενήσει τους μικρούς του μαθητές, γιατ...



Είναι ένας χώρος γεμάτος χρώματα και πλούσιες ζωγραφιές, ο οποίος όμως δεν μπορεί να φιλοξενήσει τους μικρούς του μαθητές, γιατί απλά είναι ακατάλληλος...
Το 10ο Νηπιαγωγείο του δήμου Πύργου, βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες Κατακόλου και με τις φιλότιμες προσπάθειες των νηπιαγωγών αλλά και τη στήριξη όλων των γονέων που παλεύουν για το καλύτερο, συνεχίζει να λειτουργεί στο σημείο.
Ο χώρος του νηπιαγωγείου στον οποίο φιλοξενούνται τη φετινή χρονιά περίπου 33 παιδιά από την πόλη του Πύργου, κανονικά θα έπρεπε να είναι ένας χώρος που μέσα σε αυτόν τα παιδιά θα μπορούσαν να περάσουν τις ώρες τους χωρίς να κινδυνεύουν από τη βροχή και το κρύο, αλλά ούτε από τραυματισμούς ή να μην περιορίζονται μόνο στις αίθουσες αλλά να μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι τους και στη μεγάλη παιδική χαρά που υπάρχει εκεί.
Όπως αναφέρουν γονείς στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» για ακόμα μια χρονιά το σχολείο λειτουργεί με τη βοήθεια τη δική τους και των δύο νηπιαγωγών που διδάσκουν στο χώρο, με την πολιτεία να είναι απούσα απέναντι στις ανάγκες κυρίως των μικρών.
Ο χώρος του νηπιαγωγείου είναι ακατάλληλος για χρήση καθώς το κτίριο παρουσιάζει τεράστιες ζημιές, τις οποίες προσπαθούν με ό,τι διαθέτουν να τις αποκαταστήσουν οι δύο νηπιαγωγοί και όσοι γονείς «πιάνουν» τα χέρια τους.
Οι σοβαρές φθορές που έχει υποστεί η στέγη του κτιρίου δημιουργεί υγρασία ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα το σχολείο στην κυριολεξία μπάζει νερά. Οι κίνδυνοι για τους μικρούς μαθητές παραμονεύουν λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί πολλά σημεία στην κουζίνα, τις πόρτες και τις αίθουσες του σχολείου κάτι που δημιουργεί ανασφάλεια τόσο στα παιδιά – που φοβούνται να χαρούν το παιχνίδι τους – όσο και στις νηπιαγωγούς που βρίσκονται επί ποδός για να προλάβουν κάποιον τραυματισμό.

Άμεση ανάγκη η επισκευή
Σύμφωνα με τα όσα επεσήμαναν οι γονείς στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», το σχολείο χρειάζεται άμεσα επισκευή κάτι που θα έπρεπε να θέσουν σε προτεραιότητα οι αρμόδιοι καθώς ήδη η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε. «Τα παιδιά μας έρχονται εδώ για να περάσουν κάποιες ώρες ευχάριστα. Ούτε εμείς ούτε οι νηπιαγωγοί μπορούμε να ζούμε με την αγωνία μήπως συμβεί οτιδήποτε στο χώρο του νηπιαγωγείου. Από την άλλη, είμαστε μόνο εμείς που δίνουμε χρήματα για να γίνουν κάποιες επισκευές ενώ βλέπουμε πως και οι νηπιαγωγοί με τα λιγοστά χρήματα που διαθέτουν, προσπαθούν να φτιάξουν ό,τι καλύτερο μπορούν», αναφέρουν γονείς στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, η ανακοίνωση που βρίσκεται τοιχοκολλημένη στην είσοδο του νηπιαγωγείου και η οποία «καλεί» τους γονείς να στηρίξουν με προσφορά ειδών ή και προσωπικής εργασίας τις ανάγκες του σχολείου ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι γονείς κλήθηκαν να καταβάλουν ο καθένας συγκεκριμένο ποσό με σκοπό την επισκευή μιας τζαμαρίας (!) που κατέρρευσε.
Αξίζει να σημειωθεί πως η προϊσταμένη του σχολείου, Ελένη Σταυροπούλου, από τον Ιούνιο του 2014 έχει αποστείλει έγγραφο προς τον δήμο του Πύργου με θέμα την συντήρηση των εγκαταστάσεων και με σκοπό την ασφάλεια των μαθητών στο οποίο αναφέρονται όλα τα προβλήματα του νηπιαγωγείου, χωρίς ωστόσο η αρμόδια υπηρεσία να έχει ανταποκριθεί.

Μαρία Τσουκαλά, γονιός
«Δεν είναι μόνο η μόρφωση και οι βασικές γνώσεις που πρέπει να αποκτήσει ένα παιδάκι σε έναν χώρο, αλλά είναι και να νιώθεις ασφάλεια εκεί που στέλνεις το παιδί σου. Δεν επιτρέπεται τέτοια εποχή να υπάρχουν σε ένα νηπιαγωγείο υγρασία, μούχλα και τόσα κτιριακά προβλήματα. Κάπου πρέπει και η πολιτεία να βοηθήσει λίγο».

Κυριακή Παναγιωτοπούλου, γονιός
«Είναι η πρώτη χρονιά που έρχεται το παιδί μου εδώ. Εννοείται πως το βλέπουμε κι εμείς πως σαν κτίριο και σαν νηπιαγωγείο οι υπεύθυνοι κάνουν ό,τι μπορούν για να φαίνεται έτσι. Όμως δεν είναι χώρος αυτός για παιδιά νηπιαγωγείου. Θα έπρεπε να γίνει σίγουρα επισκευή και ειδικά στη στέγη που στάζει τον χειμώνα».

Νίκος Αργυρόπουλος, γονιός
«Το μόνο που έχω να πω είναι πως είναι όλοι απαράδεκτοι. Από δημάρχους μέχρι και τους τελευταίους άρχοντες. Τα παιδιά εδώ σε αυτόν τον χώρο είναι αδύνατο να κάνουν μάθημα ή να βρίσκονται σε τέτοιο χώρο. Εμείς είμαστε αυτοί που βοηθάμε εδώ με έξοδά μας για την λειτουργία του νηπιαγωγείου. Όλοι είναι άχρηστοι».

Ηλίας Δουζένης, γονιός
«Έχω και παλιότερη εμπειρία από το νηπιαγωγείο γιατί είχα ακόμα ένα παιδί εδώ. Τα προβλήματα ήταν τα ίδια τότε. Πάλι ζητήματα στεγανότητας υπήρχαν και δεν έχει διορθωθεί τίποτα. Εγώ θα χαιρετίσω το φιλότιμο των δασκάλων που παρότι η δουλειά τους είναι να εκπαιδεύουν τα παιδιά προσπαθούν να φτιάξουν το κτίριο. Αυτά είναι ντροπή».

Νίκος Ζαριφόπουλος, γονιός

«Είναι η πρώτη χρονιά που έρχονται τα παιδιά μου εδώ και εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι πως στη δημόσια εκπαίδευση το έτος 2014 η πρώτη κουβέντα που μας είπε στον αγιασμό η διευθύντρια ήταν η παράκληση να βοηθήσουμε όλοι οι γονείς για το σχολείο. Αυτό είναι κατάντια για τη δημόσια εκπαίδευση σήμερα».

Ανδρέας Κανελλόπουλος, γονιός
«Αυτό που έχω να πω είναι πως θα μπορούσε ο δήμος να δείξει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την συντήρηση και επισκευή των χώρων του νηπιαγωγείου αυτού. Από την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχαμε καμία υποστήριξη και ελπίζω η νέα δημοτική αρχή να υποστηρίξει πραγματικά το σχολείο πλήρως γιατί χρήζει άμεσης ανάγκης από συντήρηση».

Πολυξένη Κωλέτσα, γονιός
«Εδώ και αρκετά χρόνια που φέρνω τα παιδιά μου στο νηπιαγωγείο αυτό, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Παραμένει το ίδιο και μας έχουν παραμελήσει οι υπεύθυνοι που θα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι νηπιαγωγοί κάνουν απίστευτη δουλειά για να είναι ένας χώρος όμορφος και ασφαλής, αλλά η πολιτεία λείπει από όλο αυτό».
ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση