GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λύση για τις μετεγγραφές φοιτητών με το 10%, ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης...

Στις μετεγγραφές των φοιτητών και συγκεκριμένα στο γεγονός ότι το Υπουργείο εξαιρεί τους νεοεισαχθέντες με το 10% από τις μετεγ...



Στις μετεγγραφές των φοιτητών και συγκεκριμένα στο γεγονός ότι το Υπουργείο εξαιρεί τους νεοεισαχθέντες με το 10% από τις μετεγγραφές, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο, διαβιβάζοντας επιστολή του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται η εξαίρεση αυτή είναι άδικη «διότι μια μικρή μερίδα νεοεισαχθέντων με τις πανελλαδικές εξετάσεις φοιτητών, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, εξαιρούνται των ρυθμίσεων του.

Πρέπει να τονιστεί ότι οι εισαχθέντες με το 10% έχουν εισαχθεί μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και όχι χαριστικά. Επίσης, ακόμα και αν στο παρελθόν έτυχαν της διευκόλυνσης της μετεγγραφής, σήμερα, για να βρεθούν ξανά στην αφετηρία και να διεκδικήσουν μια νέα εγγραφή ή και μετεγγραφή με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων πανελλαδικών εξετάσεων, διαγράφονται προηγουμένως από την σχολή που πιθανά φοιτούσαν.»

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι δεν είναι σύννομη η εξαίρεση αυτή, διότι η εξουσιοδότηση της παρ 4, του άρθρου 53, του νόμου 4264/2014, δεν επιτρέπει στον Υπουργό να προσδιορίσει τους δικαιούχους της ρύθμισης του άρθρου, αλλά μόνο διαδικαστικά ζητήματα και προθεσμίες, η διατύπωση της παρ 6, του άρθρου 53, του νόμου 4264/2014 συμπεριλαμβάνει και τους επιτυχόντες με το 10% καθόσον και αυτοί συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013-14. Επιπλέον, στο παρελθόν διατάξεις περί μετεγγραφών ουδέποτε διαχώριζαν τους εισαχθέντες με το 90% από εκείνους του 10% και τέλος η διάκριση εις βάρος των επιτυχόντων με το 10% είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.

Τέλος, όπως υπογραμμίζεται «ο νόμος αναφέρει ότι για το θέμα αποφασίζει το Τμήμα υποδοχής. Είναι σκόπιμο όλοι οι εισαχθέντες με το 10% που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για μετεγγραφή, ανεξάρτητα του περιεχομένου της ΥΑ, να υποβάλουν σχετικό αίτημα στο Τμήμα υποδοχής και σε περίπτωση άρνησης του Τμήματος, να προσφύγουν δικαστικά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση