GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουλάχιστον 15 στρατιωτικοί νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Στις μάχες με τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες τις τελευταίες 24 ώρες σκοτώθηκαν 15 Ουκρανοί στρατιωτικοί, ανακοίνωσε σήμε...

Στις μάχες με τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες τις τελευταίες 24 ώρες σκοτώθηκαν 15 Ουκρανοί στρατιωτικοί, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Αντρίι Λισένκο στο Κίεβο.

«Δεκαπέντε στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και 49 τραυματίστηκαν σε 24 ώρες», δήλωσε ο Λισένκο, ο εκπρόσωπος της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που διεξάγουν οι ένοπλες δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Μάχες συνεχίζουν να μαίνονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της περιφέρειας Ντονέτσκ, κοντά στις κοινότητες Κομσομόλσκε, Βασιλίβκα και Ροζντόλνε, όπου σύμφωνα με τον Λισένκο έχει καταγραφεί η παρουσία «ανταρτών και τακτικών στρατευμάτων του ρωσικού στρατού», όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το Κίεβο και δυτικές κυβερνήσεις κατηγορούν εδώ και μια εβδομάδα τη Ρωσία ότι έχει αναπτύξει τακτικά στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία: πάνω από 1.000 στρατιώτες σύμφωνα με το NATO, τουλάχιστον 1.600, σύμφωνα με το Κίεβο. Η Μόσχα διαψεύδει τις πληροφορίες αυτές.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, περίπου 2.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύρραξη στην Ουκρανία, εκ των οποίων περίπου 800 ήταν στελέχη των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας και του ουκρανικού στρατού.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε χθες Δευτέρα πως η κατάσταση στον 5μηνο πόλεμο με τους αυτονομιστές αντάρτες επιδεινώθηκε με δραματικό τρόπο, αφού όπως κατήγγειλε οι ρωσικές δυνάμεις πλέον μάχονται στο πλευρό των ρωσόφωνων μαχητών.

Κατηγόρησε τη Ρωσία ότι πλέον διεξάγει μια «ανοικτή και απροκάλυπτη επίθεση» εναντίον της Ουκρανίας, πράγμα που διαψεύδει η Μόσχα.

Οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις συνέχιζαν να ελέγχουν ακόμη τον τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ το μεσημέρι, αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μία ημέρα νωρίτερα εκείνο του Λουγκάνσκ, αλλά η πίεση των αυτονομιστών εντείνεται, όπως διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα οδοφράγματα των φιλορώσων, στο σχεδόν κατεστραμμένο κτίριο του αεροδρομίου Προκόφιεφ κυματίζει ακόμη η κίτρινη και μπλε σημαία. Στην περιοχή ωστόσο ακούγονται σποραδικά ριπές αυτομάτων συνεχώς.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση