GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το 2017 η μείωση του ελλείμματος στη Γαλλία

Αποτυχία σημειώνει η γαλλική οικονομία στην επίτευξη του στόχου μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ το 2015,...

Αποτυχία σημειώνει η γαλλική οικονομία στην επίτευξη του στόχου μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ το 2015, στόχος που φαίνεται να μετατίθεται για το 2017, όπως ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Ο Σαπέν δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι η Γαλλία δεν ζητά οποιαδήποτε αλλαγή των κανόνων της Ε.Ε. για τα δημοσιονομικά όρια, αλλά ότι θέλει οι Βρυξέλλες να λάβουν υπόψη τους τη συνεχιζόμενη αδυναμία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

«Με την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό να είναι ασθενείς, η μείωση του ελλείμματος που σχεδιάζουμε για το 2015 θα περιορισθεί στο 4,3% του ΑΕΠ και θα υποχωρήσει κάτω από το όριο του 3% το 2017», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το έλλειμμα θα αυξηθεί στην πραγματικότητα ελαφρά στο 4,4% φέτος και ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει το τρέχον σχέδιο για εξοικονόμηση δαπανών 21 δισεκ. ευρώ το 2015, ενώ δεν θα αυξήσει τους φόρους στη διάρκεια του έτους αυτού. Ο Σαπέν προέβλεψε ότι η γαλλική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,4% φέτος και 1% το επόμενο έτος.

Η ανακοίνωση αναμενόταν ευρύτερα, μετά από μία σειρά πρόσφατων δηλώσεων από την πλευρά της κυβέρνησης ότι δυσκολεύεται να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το έλλειμμα και τις εκκλήσεις προς την ΕΕ να είναι ευέλικτη στην εφαρμογή του μηχανισμού του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θέτει περιορισμούς στα ελλείμματα των χωρών της Ευρωζώνης. Η απόδοση των 10ετών γαλλικών ομολόγων έμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη στο 1,37% μετά την ανακοίνωση.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση