GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικαιώθηκαν 25 χρόνια μετά, 5 άτομα είχαν κατηγορηθεί άδικα για ομαδικό βιασμό

Ομοσπονδιακό δικαστήριο όρισε αποζημίωση ύψους 41 εκατομμυρίων δολαρίων για πέντε αφροαμερικανούς και ισπανόφωνους άνδρες που ε...



Ομοσπονδιακό δικαστήριο όρισε αποζημίωση ύψους 41 εκατομμυρίων δολαρίων για πέντε αφροαμερικανούς και ισπανόφωνους άνδρες που είχαν κατηγορηθεί άδικα για ομαδικό βιασμό και
απόπειρα δολοφονίας το 1989 στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Με την απόφαση αυτή μπαίνει τέλος στον δικαστικό αγώνα που έγιναν επί 25 χρόνια οι πέντε άνδρες που έπεσαν θύματα δικαστικής πλάνης.

Οι πέντε αφροαμερικανοί και ισπανόφωνοι από το Χάρλεμ, που την εποφή εκείνη ήταν ακόμη έφηβοι, είχαν καταδικαστεί για τον βιασμό της 28χρονης τραπεζικής υπαλλήλου Τρίσα Μέιλι. Η γυναίκα δέχτηκε επίθεση ενώ έκανε τζόγκινγκ στο Σέντραλ Παρκ. Η αστυνομία πίστευε ότι οι δράστες ανήκαν σε συμμορία και ότι την έσυραν σε ένα απόμερο σημείο, την ξυλοκόπησαν, την βίασαν και την εγκατέλειψαν εκεί μισοπεθαμένη.

Η Μέιλι ανάρρωσε σταδιακά από τα τραύματά της, όμως η στιγμή της επίθεσης είχε σβηστεί από τη μνήμη της, γεγονός που περιέπλεξε το έργο των αστυνομικών.

Λίγες ώρες μετά τον βιασμό της, αστυνομικοί συνέλαβαν τους πέντε νέους και τους ανέκριναν επί ώρες, συχνά χωρίς την παρουσία δικηγόρου ή των γονιών τους. Όλοι τους καταδικάστηκαν στη συνέχεια, παρά τα κενά της αστυνομικής έρευνας και το γεγονός ότι δεν βρέθηκε ποτέ το DNA τους στο θύμα.

Οι πέντε έμειναν στη φυλακή απο έξι έως 13 χρόνια, μέχρι που ένας κατά συρροή βιαστής ομολόγησε ότι εκείνος ήταν ο πραγματικός δράστης και ότι έδρασε μόνος.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δικαστική απόφαση, που σημαίνει ότι ο καθένας από τους αδίκως καταδικασθέντες θα λάβει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια για κάθε χρόνο που έμεινε στη φυλακή. "Χάρη στη σύμφωνη γνώμη του ομοσπονδιακού δικαστή, μπορούμε επιτέλους να βάλουμε αυτήν την υπόθεση στο αρχείο και αυτοί οι πέντε άνδρες και οι οικογένειές τους να αρχίσουν να επουλώνουν τις πληγές τους και να κοιτάξουν το μέλλον" είπε ο δήμαρχος.

1 σχόλιο

  1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΦΥΛΑΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση