GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περίπου 40 Αμερικανοί τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στις ΗΠΑ

Ενώ η απειλή των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους γιγαντώνεται με τους εξτρεμιστές να διοχετεύουν στο Διαδίκτυο νέο βίντεο με...



Ενώ η απειλή των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους γιγαντώνεται με τους εξτρεμιστές να διοχετεύουν στο Διαδίκτυο νέο βίντεο με αποτρόπαια εγκλήματα, πληροφορίες αναφέρουν πως περίπου 40 Αμερικανοί που πολέμησαν στο πλευρό των μελών του ΙΚ επέστρεψαν στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικανό Τιμ Μπίσοπ, οι 40 τζιχαντιστές μπορούν να αποτελέσουν απειλή κατά των ΗΠΑ, ενώ ερευνώνται από το FBI.

«Δεν αποτελούν ακόμα απειλή για την πατρίδα, αλλά υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί να ενισχυθούν σε τέτοιο σημείο, επομένως θα μπορούσαν να γίνουν απειλή», δήλωσε ο Μπίσοπ, ο οποίος συμπλήρωσε πως υπάρχει η πιθανότητα νέοι τζιχαντιστές να διεισδύσουν στις ΗΠΑ μέσω του νότου.

Την ίδια στιγμή, Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως παρότι τα σύνορα στις νότιες πολιτείες ενδέχεται να αποτελέσουν δίοδο για τους τρομοκράτες, αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο είναι οι «μοναχικοί λύκοι», οι οποίοι μπορεί να βρεθούν πίσω από τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Είμαστε ανήσυχοι σχετικά με την πιθανότητα ένας υποστηρικτής του ΙΚ, πιθανώς εμπνευσμένος από τι διαδικτυακή προπαγάνδα, να πραγματοποιήσει επίθεση στις ΗΠΑ χωρίς προειδοποίηση», δήλωσε ο Μάθιου Όλσεν, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση