GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δώρισε 500.000 δολάρια για την καταπολέμηση του Έμπολα

Σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναφέρει πως έδωσε στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα το ποσό των 500.000 δολαρίων για την κατα...


Σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναφέρει πως έδωσε στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα το ποσό των 500.000 δολαρίων για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα, από τον οποίο έχουν πεθάνει χιλιάδες άνθρωποι στη Δυτική Αφρική.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιδρύματος: «Η δωρεά θα προσφέρει γενική υποστήριξη στις προσπάθειες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, βοηθώντας την οργάνωση να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες προκλήσεις στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Επιπλέον, μέρος της δωρεάς θα διατεθεί για την υποστήριξη κέντρων προσφύγων στην Αιθιοπία, τα οποία φιλοξενούν πρόσφυγες από το Σουδάν και έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες στην περιοχή».
«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει τη μεγαλύτερη αυτή καταγεγραμμένη επιδημία του ιού Έμπολα ως “κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα”. Οι διεθνείς προσπάθειες για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού απαιτούν άμεση υποστήριξη και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευση προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης, τον έλεγχο των λοιμώξεων, την επιδημιολογική επιτήρηση, τα συστήματα συναγερμού και παραπομπής, καθώς και την εκπαίδευση και κινητοποίηση των κοινοτήτων. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι η διεθνής οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας που ηγείται των προσπαθειών αντιμετώπισης της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική», επισημαίνεται ακόμη.
«Το 1999, η οργάνωση τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης “ως αναγνώριση του ανθρωπιστικού έργου που παρέχει σε διάφορα σημεία του πλανήτη”. Το ιατρικό της προσωπικό έχει εργαστεί σε περισσότερες από 80 χώρες, προσφέροντας περίθαλψη σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους. «Με αυτή τη δωρεά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει το σημαντικό έργο της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Δυτική Αφρική, και συμμετέχει ενεργά στην κρίσιμη μάχη για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα», δήλωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Κατά τη διάρκεια της 18ετούς δράσης του, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει προσφέρει 60 δωρεές αρωγής έκτακτης ανάγκης προκειμένου να συμβάλει σε επείγουσες και αυξημένες ανάγκες σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων, το Ίδρυμα παρείχε δωρεά έκτακτης ανάγκης, στηρίζοντας τις προσπάθειες ανακούφισης και ανάκαμψης από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, παρείχε στήριξη στα θύματα του Τυφώνα Haiyan στις Φιλιππίνες, ενέκρινε έκτακτη δωρεά σε συνέχεια των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν την Κεφαλονιά και υποστήριξε τις προσπάθειες ανακούφισης στις περιοχές της Νέας Υόρκης που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές από τον Tυφώνα Σάντυ.
Η είδηση της προσφοράς του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μεταδόθηκε και από πολλά ξένα ειδησεογραφικά μέσα.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση