GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο 51% το ποσοστό του Δημοσίου στο Σύστημα Αμοιβών Νοσοκομείων

Αλλαγές που διασφαλίζουν ότι το Δημόσιο θα κατέχει το 51% των μετοχών της «Εταιρίας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Α.Ε.» η οποία πρό...


Αλλαγές που διασφαλίζουν ότι το Δημόσιο θα κατέχει το 51% των μετοχών της «Εταιρίας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Α.Ε.» η οποία πρόκειται να δημιουργηθεί, κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του σχετικού νομοσχεδίου.
Όπως επισήμανε ο κ. Βορίδης η εταιρία θα είναι Α.Ε. με μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ και οι μετοχές της θα είναι προσωπικές και μεταβιβάσιμες.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Υγείας κάνοντας δεκτές σχετικές προτάσεις βουλευτών, ορίζεται ότι το δημόσιο θα κατέχει το 51% των μετοχών, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας (νοσοκομεία, ασφαλιστικοί φορείς κ.α.) έως 29% και οι φορείς του ιδιωτικού τομέα (κλινικές, ασφαλιστικές εταιρείες κ.α.) έως 20%. Εάν σημειωθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το δημόσιο θα συμμετέχει ώστε να έχει το 51%.
Τέλος, οι μετοχές θα μεταβιβάζονται μόνο στο δημόσιο.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση