GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

5 μέρη που δε θα σου πει κανείς να πάς στην Κωνσταντινούπολη!

Ναι, όλοι θα σου πουν πως πρέπει να πας να δεις την Αγια Σοφιά, το πατριαρχείο, τα πριγκηπόνησα, κι ότι άλλο αξιοθέατο μπορεί ν...



Ναι, όλοι θα σου πουν πως πρέπει να πας να δεις την Αγια Σοφιά, το πατριαρχείο, τα πριγκηπόνησα, κι ότι άλλο αξιοθέατο μπορεί να φανταστείς.. (δεν είναι δα και λίγα..) Όλοι επίσης θα σου πουν που να φας (τα κλασσικά κι εμπορικά), που να πάρεις γλυκά, που να ψωνίσεις. Ποιος θα σου πει ... τα περίεργα για φαγητό, τα πιο κρυμμένα, αυτά που είναι μόνο για τους ... παλιούς? Μετά από 10 χρόνια εμπειρίας και.. ψαξίματος, η ομάδα του 18-24 travel, επιλέγει πέντε μέρη που δεν πρέπει να χάσεις αν πραγματικά θέλεις να δοκιμάσεις γεύσεις .. ανατολής!

1. Ένα παλιό wolksvagen φορτηγάκι ... καντίνα!
Απέναντι από το το Sehzade τζαμί, στην περιοχή Laleli, είναι το ξενοδοχείο Hamidyie.Προχωράς ευθεία κάτω, ένα κλικ αριστερά στην πρώτη διχάλα, και ξαφνικά... κόσμος. Το πλαϊνό του αυτοκινήτου, ανοίγει σαν.. βεράντα, μια μεγάλη θράκα με κάρβουνα απλώνεται μπροστά και κλασσικές μακρόστενες μεταλλικές σούβλες επιτελούν το έργο τους! Φτερούγες κοτόπουλο μαριναρισμένες, κεμπάπ μοσχάρι, σπλήνα, κοτόπουλο κεμπάπ, αρνί κεμπάπ, ανάμικτο αρνί και μοσχάρι. Αν εισαι τυχερός, έχει και την απόλυτη λιχουδιά! Αμελέτητα! Μην κολώσεις, βάλτο στο στόμα σου κι ας ξέρεις τι είναι, έχει ψηθεί καλά, δε θα σε παρεξηγήσει κανείς! Αράβικες πίτες ψήνονται πάνω από τα κρέατα για όσους τα θέλουν τυλιχτά, ενώ απο μπαχαρικά για να δώσεις γεύση... άλλο τίποτα!

2. Κοτόπουλο με πιλάφι και ρεβύθια στο ... καρότσι!
Όσοι έχετε πατήσει τα 40, θυμόσαστε τους γυάλινους θαλάμους...ποδήλατα-καρότσια, που πουλούσαν τυρόπιτες και κουλούρια στις παραλίες. Σκεφτείτε ένα τέτοιο, γεμάτο καλομαγειρεμένο ρύζι με κοτόπουλο και ρεβύθια, να σερβίρεται σε πλαστικό πιάτο. Με συνοδεία από καυτερές πράσινες πιπεριές και αριάνι. Ο τύπος βρίσκεται στα βυζαντινά τείχη του υδραγωγείου, κοντά στο uncapani, πιάνει δουλειά τα μεσάνυχτα και μέχρι το ξημέρωμα έχει στρώσει τα στομάχια πολλών ξενύχτηδων, που τραβιούνται απ όλη την Πόλη!

3. Burec με ... ότι θες
Κάτι μεταξύ μπουγάτσας (μόνο το φύλλο), παστίτσιου (το φύλλο θυμίζει μακαρόνι), και πίτας.
Ιδιαίτερο μέχρι εκεί που δεν φαντάζεσαι, τρώγεται γλυκό, με μπόλικη αχνη από πάνω, αλμυρό με τυρί, σκέτο, με κιμά και κανέλλα. Ο τύπος ανοίγει φύλλο μόνος του, το ψήνει σε ξυλόφουρνο, και το σερβίρει είτε στα 3-4 τραπεζάκια είτε σε πακέτο. Θα τον βρείς 50 μέτρα μετά το μητροπολιτικό Δημαρχείο της Πόλης, με κατέυθυνση προς το Top Kapi. Με ένα 5ευρω, τρώνε του σκασμού 3-4 άτομα..

4. Balic (ψάρια) απ την κασέλα στο τραπέζι.
Παραλιακή οδός kennedy, με κατεύθυνση δυτικά. Πλησιάζεις το Kum Kapi, περιοχή γνωστή για τις ψαροταβέρνες, που όμως ... ξυρίζει! Στο αριστερό σου χέρι ιχθυόσκαλα, και αρκετά ιχθυοπωλεία. Μοιάζουν πολύ με τα δικά μας, κασέλες με ψάρια έξω, πάγκοι, πολύ νερό, και φωνακλάδες που ..προωθούν την πραμάτεια τους. Πλησιάζεις. Τραπεζάκια με καρό τραπεζομάντηλα, βαζάκι με καυτερά πιπεράκια για την όρεξη, και δίπλα απ τις ψαροκασέλες.... ψησταριά!! Ω ναι!! Δεν τα παίρνεις μόνο για το σπίτι, μπορείς να τα φάς εκεί. Κι όχι με τιμές εστιατορίων αλλά με την τιμή που βλέπεις στην ψαροκασέλα. Αγοράζεις ενα κιλό ψάρια κι ο ψαρας γίνεται ψήστης! Κι αν πάρεις και πολλά σηκώνει και παζάρι στην τιμή!

5. Bambi Kokorec
Ναι καλά καταλάβατε, κοκορέτσι.. Οχι όπως το έχουμε γνωρίσει στην Ελλάδα, αλλά σε σαντουιτς. Στρόγγυλο ψωμάκι, ψιλοκκομένη ντομάτα, καυτερό, κι ενίοτε και μια φέτα κασερι να λιώνει στο στόμα. Φεύγοντας από τη πλατεία Taksim, δεν πας ευθεία στον κεντρικό πεζόδρομο, αλλα αριστερά. Στα 50 μέτρα βλέπεις μια μπλέ ταμπέλα με το ελαφάκι( το bambi για όσους το θυμούνται). Αυτό! Χωρίς πολλά πολλά. Μπιρ τανε κοκορετς, τσοκ ντοματ, πουλ μπιμπερ. 4 λίρες.. καλή χώνεψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση