GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη φυλακή ο 64χρονος Πατρινός που μετέφερε λαθρομετανάστες...

Στη φυλακή τελικά αναμένεται να οδηγηθεί σε λίγη ώρα με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή ο 64χρονος Πατρινός Κ.Κ. που κ...



Στη φυλακή τελικά αναμένεται να οδηγηθεί σε λίγη ώρα με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή ο 64χρονος Πατρινός Κ.Κ. που κατηγορείται για τη διακίνηση μεταναστών μέσω του λιμανιού της Πάτρας.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, μάλιστα, ο προφυλακισθείς απειλείται με βαριά κάθειρξη που φθάνει τα 15 έτη για κάθε έναν από τους 13 μετανάστες που μετέφερε.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταδικαστεί μέχρι και σε 195 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Η γυναίκα τελικά αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους όπως και ο Πατρινός «προπομπός», οδηγός φορτηγού.
Παράλληλα, ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Ιρακινός που ήταν και ο διερμηνέας τέτοιων υποθέσεων στα δικαστήρια της Πάτρας.
Ο συνήγορος του 64χρονου υποστηρίζει πως ο πελάτης του είναι αθώος γιατί δεν ήταν δυνατόν, όπως ισχυρίστηκε, να γίνει η μεταφορά μέρα μεσημέρι και μάλιστα σε πολυσύχναστη περιοχή, κοντά στο Ολύμπιο Θεραπευτήριο.
Στον Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας, προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή έχουν οδηγηθεί αυτή την ώρα ο 64χρονος επιχειρηματίας Κ.Κ. και κάποιοι από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που συνελήφθησαν με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών από την χώρα μας στην Ιταλία.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 36χρονος Ιρακινός μετέφερε με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου ομοεθνή του, από πλατεία της Πάτρας στο Ζαβλάνι, δώδεκα (12) υπηκόους Συρίας και έναν υπήκοο Ιράκ, με τη βοήθεια ενός ακόμη συνεργού του που αναζητείται.
Στο σημείο τους ανέμενε ο 64χρονος, ο οποίος με τη βοήθεια του 36χρονου Ιρακινού και του συνεργού του, μετεπιβίβασε σε φορτηγό (δημοσίας χρήσης μετά ρυμουλκουμένου, ιδιοκτησίας του) τους αλλοδαπούς και τους έκρυψε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη) του φορτηγού.

Στη συνέχεια, ο 64χρονος αφού απέκρυψε με το κάλυμμα του φορτηγού την κρύπτη, κατευθύνθηκε προς το Νέο Λιμένα Πατρών, προκειμένου να επιβιβάσει σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία, το φορτηγό με τους μετανάστες ενώ ο 52χρονος με την 40χρονη οδηγώντας δύο αυτοκίνητα, τέθηκαν προπομποί στο φορτηγό, προκειμένου να ελέγχουν αν στη διαδρομή υπάρχουν αστυνομικές ή λιμενικές Αρχές, για να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον 64χρονο.

Στον Νέο Λιμένα Πατρών ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τα αυτοκίνητα του 52χρονου και της 40χρονης, καθώς και το φορτηγό, που οδηγούσε ο 64χρονος και συνελήφθησαν οι τρείς διακινητές καθώς και οι (13) μετανάστες.

Ταυτόχρονα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στην Πάτρα ο 36χρονος Ιρακινός και ο 40χρονος ομοεθνής του.
Ο 64χρονος ημεδαπός είχε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο φορτηγό του, ανάμεσα στο ρυμουλκούμενο και το τράκτορα, ο οποίος καλυπτόταν από λαμαρίνες διάτρητες, ώστε να διευκολύνεται η ΕΊΣΟΔΟΣ του αέρα και επιπλέον το κάλυμμα του ρυμουλκούμενου, καθιστούσε ιδιαίτερα δυσχερή τον εντοπισμό των μεταναστών.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι διακινητές είχαν προσυμφωνήσει με τους μετανάστες να τους μεταφέρουν από την Πάτρα στην Ιταλία, έναντι της αμοιβής των 5.000 ευρώ το άτομο. Τα χρήματα θα αποδιδόταν στους διακινητές αφού οι μετανάστες έφθαναν στην Ιταλία.

Κατασχέθηκαν:
• Ένα φορτηγό αυτοκίνητο,
• Ένα ρυμουλκούμενο,
• Τρία αυτοκίνητα,
• (1465) ευρώ τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των διακινητών και
• Εννέα (9) ΚΙΝΗΤΆ τηλέφωνα που κατείχαν οι διακινητές.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ κρατούνται οι πέντε διακινητές, προκειμένου να οδηγηθούν στον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών στις 29 και 30-9-2014.
Από τους δεκατρείς αλλοδαπούς, οι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι, διότι κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα και δελτία ασύλου, ενώ για τους υπόλοιπους έξι εφαρμόστηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης και τους χορηγήθηκαν υπηρεσιακά σημειώματα για την οικειοθελή αναχώρηση τους από τη Χώρα.
Την προανάκριση και τις ΈΡΕΥΝΕΣ ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

1 σχόλιο

  1. Θα έπρεπε να βάλουν ένα φόρο ακόμη για να μπορούμε να τους φιλοξενούμε σε ξενοδοχεία 5 αστέρων!!!!!
    Αλλοιώς να τους στέλνουν στους ευαίσθητους συμπολίτες μας να τους φιλοξενούν!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση