GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολοκαύτωμα στην περιοχή Σελί Αμιρών του δήμου Βιάννου

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το πρωί στο χώρο του μνημείου στην περιοχή Σελί Αμιρών του Δήμου Βιάννου οι... εκδηλώσεις...



Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το πρωί στο χώρο του μνημείου στην περιοχή Σελί Αμιρών του Δήμου Βιάννου οι... εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 71η επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας το Σεπτέμβριο του 1943 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Στις εκδηλώσεις, που οργάνωσε η ΠΕ Ηρακλείου, την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος, ενώ κατάθεση στεφάνων έκαναν οι: Υφυπουργός Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης-Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτές Εθνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, δήμαρχος Βιάννου, εκπρόσωποι στρατιωτικών, λιμενικών αρχών, κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκπρόσωποι της δημόσιας εκπαίδευσης, απόστρατοι και έφεδροι αξιωματικοί, αντιστασιακές οργανώσεις, σύλλογοι και φορείς.
Ομιλία για το ιστορικό του Ολοκαυτώματος πραγματοποίησε η φιλόλογος Μαρία Τσουρακάκη, στη συνέχεια έγινε Προσκλητήριο Νεκρών ενώ τον ύμνο της Βιάννου απέδωσε η μικτή χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατάθεση στεφάνου έκαναν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Η νεολαία χτίζει το μέλλον» της ΤΕΔΚ Ρηνανίας Γερμανίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση