GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαλκίδα: Στον εισαγγελέα οι δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί του 83χρονου

Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, αλλά και ...


Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, αλλά και πλημμελήματα όπως η παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και νόμου περί όπλων, περιέχει η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο Βούλγαρων δολοφόνων του 83χρονου Δημήτρη Αντωνιάδη και των δυο Ελλήνων ηθικών αυτουργών που οδηγούνται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Το άγριο έγκλημα που, σύμφωνα με αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας και του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι συνεργάστηκαν για την εξιχνίασή του, έχει χαρακτηριστικά βίαιης εγκληματικής συμπεριφοράς και ιδιαίτερης κοινωνικής απαξίας. Εμπνευστές του ήταν οι δυο Έλληνες, ένας 55χρονος και ένας 38χρονος, από τους οποίους ο πρώτος διατηρούσε φιλική σχέση με τον άτυχο ηλικιωμένο και γνώριζε ότι φύλαγε μεγάλο χρηματικό ποσό και τιμαλφή στο διαμέρισμα όπου κατοικούσε μαζί με την 94χρονη εξαδέλφη του.
Έτσι, επινόησε και οργάνωσε σχέδιο για να τους ληστέψει και ανέθεσε την εκτέλεσή του στους δυο Βουλγάρους, έναν 51χρονο σεσημασμένο για διάφορα αδικήματα και τον 25χρονο γιο του. Το βράδυ της Κυριακής, οι δυο Έλληνες κατόπτευσαν αρχικά το χώρο γύρω από την πολυκατοικία όπου κατοικούσαν οι ηλικιωμένοι και στη συνεχεία μετέφεραν με το αυτοκίνητο του 38χρονου τους δυο αλλοδαπούς. Εκείνοι κρύφτηκαν στο εσωτερικό της πολυκατοικίας και οι Έλληνες έμειναν μέσα στο αυτοκίνητο φυλάγοντας τσίλιες.
Μόλις ο 83χρονος επέστρεψε και ξεκλείδωσε την πόρτα του διαμερίσματος, πατέρας και γιος του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν. Αμέσως μετά, τον φίμωσαν και τον έδεσαν, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν το θάνατό του από ασφυξία! Η κατάκοιτη 94χρονη, που τον είδε να ξεψυχάει μπροστά στα μάτια της, προσπάθησε να φωνάξει και τότε ένας από τους δολοφόνους την χτύπησε σε διάφορα σημεία του σώματός της και την φίμωσε. Όλη κι όλη η λεία των αδίστακτων κακοποιών ήταν… 350 ευρώ, αφού μόνο τόσα βρήκαν όταν ερεύνησαν όλους τους χώρους του διαμερίσματος!
Αμέσως μετά διέφυγαν μαζί με τους δύο συνεργούς τους, οι οποίοι τους περίμεναν. Ωστόσο, δεν έμειναν για πολύ ασύλληπτοι. Μετά την ανεύρεση της σορού του άτυχου ηλικιωμένου, οι έρευνες από τα ευρήματα στον τόπο του εγκλήματος οδήγησαν στα ίχνη των δυο Βουλγάρων που προσήχθησαν διαδοχικά από την περιοχή του Βασιλικού στην Ασφάλεια Χαλκίδας. Εκεί βρέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσαν όταν δολοφόνησαν τον 83χρονο και έτσι ομολόγησαν τα πάντα περιγράφοντας τις κινήσεις τους με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες!

Φωτό: ΕΛ.ΑΣ.
Οι δυο Έλληνες συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα σε διαφορετικές περιοχές της Χαλκίδας και ομολόγησαν την ανάμειξή τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ηθική αυτουργία και συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση,επικίνδυνες σωματικές λάβες και ληστεία. Ακόμη, κατηγορούνται κατά περίπτωση για παράβαση των νόμων για τα όπλα και για τα ναρκωτικά, καθώς από τις έρευνες που έκαναν στα σπίτια τους οι αστυνομικοί βρέθηκαν τρία κυνηγετικά όπλα, ένα μαχαίρι, δύο στιλέτα και μία λάμα από χαρτοκόπτη, 256,5 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και οκτώ λαθραία πακέτα τσιγάρων, μία κουκούλα full face, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ένδεκα κινητά και ένα tablet των οποίων η προέλευση εξετάζεται.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση