GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΟΒΕΡΟ: Τι σχέση έχει ο Ολυμπιακός με τους... ABBA;

Σήμερα το ReddeR τραγουδάει μια μελωδία από το κορυφαίο σουηδικό συγκρότημα με αφορμή φυσικά το ταξίδι του Θρύλου στο Μάλμε και την προσ...


Σήμερα το ReddeR τραγουδάει μια μελωδία από το κορυφαίο σουηδικό συγκρότημα με αφορμή φυσικά το ταξίδι του Θρύλου στο Μάλμε και την προσμονή για εκτός έδρας... γκολάκια!
Ακόμα να "συνέλθουμε" από το μεγάλο "ΣΟΚ" της ήττας από τον Ατρόμητο που έκρινε και την απώλεια του πρωταθλήματος για κάποιους.
Βρε σοβαρευτείτε ρε παλικάρια !!!!!

Επειδή για πρώτη φόρα μετά πολλά χρονιά η ομάδα δεν έχει πάρει κεφάλι στη βαθμολογία με πέντε στα πέντε, δε σημαίνει ότι βγήκατε πρωταθλητές......

Είπαμε φέτος να περιμένουμε ως το Νοέμβριο.....
Μετά αυτή την εισαγωγή-σχολιασμό για τα τεκταινόμενα του Σαββάτου πάμε στο βασικό μας θέμα για σήμερα. την πρώτη εκτός έδρας εξόρμηση για το φετινό τσαμπιονς Λιγκ. και πρόκειται για ένα παιχνίδι κλειδί. Απέναντι στη σχετικά άγνωστη Μάλμε ,τη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, που όμως θέλει να αποδείξει ότι βρίσκεται σε αυτό τον όμιλο με την αξία της.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ που ποτέ δε πρέπει να κάνεις το λάθος να υποτιμήσεις τον οποιοδήποτε.

Είναι το έκτός έδρας παιχνίδι που "πρέπει" να χτυπήσουμε όσο κανένα άλλο, αλλά φυσικά και γι αυτούς είναι το παιχνίδι απέναντι στο λογικό αντίπαλο τους για την τρίτη προνομιούχο θέση που στέλνει στο γιουροπα λιγκ. Διότι αυτή είναι η φιλοδοξία των Σουηδών φαντάζομαι....

Ο Ολυμπιακός από την άλλη με μια νίκη στη Σουηδία θα εξαργυρώσει και τη μεγάλη επιτυχία του της νίκης επί της Ατλέτικο και θα μείνει σε τροχιά πρόκρισης, με άλλα λόγια θα διατηρεί τις ελπίδες του για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, καπαρώνοντας συγχρόνως τη τρίτη. Όσο άκαιρο και να μοιάζει να μιλάμε για πρόκριση και θέσεις πριν ακόμα τη δεύτερη αγωνιστική, η νίκη στη Σουηδία είναι μια νίκη που μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να κάνει ο Ολυμπιακός, χωρίς φυσικά να μας χαλάει και μια ταπεινή ισοπαλία. Οι παραπάνω σκέψεις ισχύουν αυτή τη στιγμή με τα σημερινά δεδομένα του ομίλου. Την Πέμπτη μπορεί να συζητάμε επί μιας τελείως διαφορετικής βάσης και με δεδομένο το αποτέλεσμα και του άλλου αγώνα του ομίλου μεταξύ της Ατλέτικο και της Γιουβέντους.

Από ότι φαίνεται ο Μίτσελ θα κατέβει στο Μάλμε με την ενδεκάδα που φαντάζει να είναι η βασική του. Οι παίχτες που νίκησαν την Ατλέτικο και γκέλαραν με τον Ατρόμητο. Βέβαια μην αποκλείουμε και καμία έκπληξη από το μαέστρο Μίτσελ. Αν και η λογική του παιχνιδιού αυτού αποκλείει μεγάλες αλλαγές θεωρώ.
Το σημερινό τραγούδι σας το αποκάλυψα ήδη πιο πάνω....
Μιας και είμαστε έτοιμοι για Σουηδία λοιπόν είπαμε να τιμήσουμε το σπουδαιότερο σουηδικό συγκρότημα τους ABBA. Μπορεί να είμαι ροκάς ,όμως οφείλω να παραδεχτώ την απόλυτη ποπ μουσική που έπαιξε αυτό το συγκρότημα. Μελωδίες ζεστές, χαρούμενες ,εμπορικές, μα όχι πρόχειρες. Στα χρόνια τους υπήρξαν κυρίαρχοι και ακόμα τους γνωρίζουμε τους ακούμε και μάλιστα τελούμε υπό καθεστώς υπερβολικής δόσης.

Το συγκεκριμένο τραγούδι έχει τον τίτλο "Gimme! Gimme!Gimme! (a man after midnight) και μας έρχεται από το μακρινό 1979,όπου κυκλοφόρησε μέσα από το άλμπουμ Greatest Hits Vol. 2

Ερωτικό το θέμα όπου μια κοπέλα φαντάζεται το ρομαντικό έρωτα μόνη της, αναλογιζόμενη πόσο διαφορετικό είναι αυτό που ζει από τους έρωτες των ταινιών! Κλασσικό ντίσκο κομμάτι που κατέκτησε την κορυφή των τσαρτς σε σχεδόν όλη την Ευρώπη.

Οι Abba πήραν το όνομα τους από τα αρχικά των ονομάτων των μελών τους Bjorn, Benny, Agnetha, Anny. Ουσιαστικά υπήρχαν στη τελική γνωστή τους μορφή από το 1972-1982 όπου και το διέλυσαν, όπως διαλύθηκαν και οι γάμοι τους. Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν και ζευγάρια στη ζωή ,οι γάμοι τους όμως δεν άντεξαν τη μεγάλη δημοσιότητα και τη πίεση που προέρχεται από αυτή. Πολλοί ισχυρίζονται ότι γι αυτό προς το τέλος του συγκροτήματος οι συνθέσεις είχαν "βαρύνει και σκοτεινιάσει" κάπως όπως και οι διαπροσωπικές σχέσεις των μελών.

Κατά τ άλλα κέρδισαν τη Γιουροβίζιον το 1974, πούλησαν 381 εκατομμύρια δίσκους και σίνγκλ και είναι από τους μουσικούς με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως και το δεύτερο συγκρότημα σε σχετική λίστα.

Μη ξεχνάμε το υπερεπιτυχημένο τους μιούζικαλ "Μamma Μia" η ταινία του οποίου γυρίσθηκε στην Ελλάδα και το μπουζουκάκι που ακούγεται στο τραγούδι τους "I have a dream"

Φυσικά και το κεφάλαιο Abba δεν έχει καλυφθεί έτσι εύκολα και επιφυλάσσομαι να το ξαναπιάσω το θέμα με πιο πιπεράτες λεπτομέρειες!
Άντε και με τη νίκη τώρα!!!
Δάνης "ΙΚΕΑ" Σιδηρόπουλος-
 http://www.redder.gr/stiles/redder-tunes/24319/gimme-gimme-gimme-gkolakia#sthash.PNhvtqT1.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση