GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς παραίτηση σύσσωμο το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Σε παραίτηση καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου η διοικητής Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, μέσω επιστολής που έστειλε...


Σε παραίτηση καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου η διοικητής Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, μέσω επιστολής που έστειλε στον πρόεδρο του Συμβουλίου. Η κ. Γιωρκάτζη αναφέρει ότι το ΔΣ πρέπει να συγκληθεί τάχιστα, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ» και δημοσιεύματα εφημερίδων, η κ. Γιωρκάτζη στην επιστολή της καλεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στο ενδιάμεσο διάστημα, να αποφύγουν την λήψη αποφάσεων, που αφορούν θέματα στρατηγικής, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία τετελεσμένων, τα οποία, όπως προσθέτει, ήταν ορθό να τύχουν χειρισμού από το νέο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου.
Στο μεταξύ, χθες υποβλήθηκε στην Κεντρική Τράπεζα αίτηση του Γουίλμπουρ Ρος για συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου. Πρόκειται για τον αμερικανό μεγαλοεπενδυτή, ο οποίος κάλυψε με 416 εκατομμύρια ευρώ μεγάλο μέρος της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου και κατέχει περίπου το 19% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Σύμφωνα με πρόσφατη οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών θα πρέπει να είναι λιγότερα από 13. Το ΔΣ της τράπεζας αριθμεί ήδη 14 και ως εκ τούτου η Διοικητής, αναφέρει ότι η αίτηση Ρος δεν μπορεί να εξεταστεί. Ο κ. Ρος, που βρίσκεται στην Κύπρο δικαιούται να διεκδικήσει εκλογή στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση.
Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη επικαλείται, επίσης, τη διαφοροποίηση της μετοχικής δομής της Τράπεζας μετά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου και αναφέρει ότι «θεωρεί πρέπον αλλά και επιβεβλημένο, από απόψεως εφαρμογής σωστής εταιρικής διακυβέρνησης να δοθεί η ευκαιρία σε όλους του μετόχους να επιλέξουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο».
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση