GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρέθυμνο: Ετοιμάζουν το «σπίτι» του Σήφη

Εντός των ημερών ο διευθυντής διαχείρισης συγκοινωνιακών και υδραυλικών έργων ΟΑΚ Βαγγέλης Μαμαγκάκης, πρόκειται να καταθέσει πρότασ...


Εντός των ημερών ο διευθυντής διαχείρισης συγκοινωνιακών και υδραυλικών έργων ΟΑΚ Βαγγέλης Μαμαγκάκης, πρόκειται να καταθέσει πρόταση για μόνιμη εγκατάσταση του πασίγνωστου Σήφη, σε ειδικές εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν μόνο στην περίπτωση που επέλθει συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.
Βέβαια, εκείνο που προηγείται όλων, είναι η παγίδευση του ερπετού, που κατάφερε να ξεφύγει από τον πλέον ειδικό Ολιβιέ Μπερά, «αναγκάζοντας τον», να επιστρέψει τον Οκτώβρη προκειμένου να αναμετρηθεί και πάλι με τον ανυπότακτο κροκόδειλο, αυτή τη φορά με ανοιχτή ημερομηνία στα εισιτήριά του…
Τρία με τέσσερα στρέμματα είναι αρκετά για να αποτελέσουν όχι μόνο το «νέο σπίτι» του Σήφη του κροκόδειλου, αλλά και για να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι διάδρομοι και οι χώροι στάθμευσης για οχήματα και λεωφορεία, προκειμένου να φέρουν με οργανωμένο τρόπο όσους επιθυμούν να δουν από κοντά το ερπετό που ήδη έχει εξελιχθεί σε «τουριστικό προορισμό» σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία Ryanair!
Ο χώρος που πρόκειται να προτείνει ο κ. Μαμαγκάκης βρίσκεται δίπλα στο σημείο που εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο Σήφης και είναι εκτός της τεχνητής λίμνης του φράγματος των Ποταμών.
«Επιθυμούμε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για την άνετη και ασφαλή διαβίωση, τόσο του ζώου όσο και των κατοίκων και των επισκεπτών», υπογράμμισε ο κ. Μαμαγκάκης και συνέχισε: «Το συγκεκριμένο σημείο θεωρείται ιδανικό και από τον Ολιβιέ Μπερά, ο οποίος είναι απόλυτα σύμφωνος, να παραμείνει ο Σήφης στο Αμάρι. Η παραμονή του ερπετού, είτε στο Ενυδρείο στο Ηράκλειο, είτε στο Αττικό Πάρκο στην Αθήνα, δεν του εξασφαλίζουν το φυσικό του περιβάλλον που είναι στην Αφρική.
Εμείς, στις εγκαταστάσεις που -αν όλα πάνε καλά- θα δημιουργηθούν, θα δώσουμε στον κροκόδειλο την ευκαιρία να ζήσει σε ακόμα καλύτερο περιβάλλον από αυτό που θα του πρόσφεραν τα δύο πάρκα. Θα του εξασφαλίσουμε τόσο τεχνητή λίμνη, όσο και ένα απάνεμο καταφύγιο για τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα».
Στη συνέχεια ο κ. Μαμαγκάκης προσδιόρισε το χώρο που θεωρεί ως κατάλληλο, «Πρόκειται για απαλλοτριωμένο σημείο που δεν προβλέπεται ν’ αξιοποιηθεί καθώς δεν έχει νερό. Είναι στην περιοχή των Βολιώνων, δίπλα στο δρόμο και εκτός φράγματος». Ο ίδιος συνεχίζοντας την σκέψη του, επεσήμανε: «Στο Αττικό Πάρκο, έχουν έναν χώρο 3Χ3 κι έχουν 5-6 κροκόδειλους, στο Ηράκλειο στο Ενυδρείο φαντάζομαι θα υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Μήπως είναι καλύτερο να του φτιάξουμε ένα χώρο 200-300 τμ, στο σημείο που ο κροκόδειλος έχει ζήσει κι έχει ήδη εξοικειωθεί με το περιβάλλον;».
Διαβάστε περισσότερα στο www.rethemnosnews.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση