GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεδιάσκεψη με τη τρόικα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεδιάσκεψη των στελεχών του υπουργείου οικονομικών με τους εκπροσώπους της Τρόικας. Η τηλεδιάσκεψη δι...


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεδιάσκεψη των στελεχών του υπουργείου οικονομικών με τους εκπροσώπους της Τρόικας. Η τηλεδιάσκεψη διήρκησε μιάμιση ώρα και από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν ο υπουργός οικονομικών Γ. Χαρδούβελης και οι κ.κ. Σταικούρας, Μαυραγάνης και Παπασταύρου. Συμμετείχε επίσης ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Στ. Παπαδόπουλος.
Στην τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν τα θέματα της επικείμενης πέμπτης αξιολόγησης από την τρόικα, όπως τα φορολογικά. Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Γκίκας Χαρδούβελης είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 30 Σεπτεμβρίου.
Ενόψει της επικείμενης διαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης συναντήθηκαν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και υπήρξε ένας μικρός απολογισμός της συνάντησης Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας, A. Merkel.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς και τα όσα ειπώθηκαν κατά την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel στο Βερολίνο.
Υπενθυμίζεται ότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας να ολοκληρωθεί με επιτυχία προκειμένου αφενός να εκταμιευθεί η δόση των 7,1 δις ευρώ και αφετέρου να αποφευχθεί την παρούσα φάση να ανοίξουν εξαιρετικά ευαίσθητα για την κυβέρνηση θέματα, όπως είναι οι αλλαγές στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό.
Πέρα πάντως από τις αλλαγές στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό, άλλα «καυτά» θέματα που θα απασχολήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο αλλά και τα «κόκκινα δάνεια».
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Πουτσες .Τόσα χρόνια τρόικα, και δεν έχουν κάνει τίποτα , τα μαλακισμενα. Για να γίνουν αυτές οι αλλαγές, πού αναφεροντε ποιο πανω, θέλει αλλά πέντε χρόνια τουλαχιστον. Η μαλακια πού λέγεται Σαμαράς, νόμιζε ότι θα μπορούν να βγούνε για δανεικά στις αγορες.Χωρίς την έγκριση τής τρόικας. Να αρχίσουν πάλι τα παλαιά.Δανεικά και τα μοιράζονται οι δημόσιοι, πού εν συνεχεία καταναλώνουν στο εμποριο.Έτσι φαντάζονται ότι έχουμε ανάπτυξη. Οικονομία των σοβιέτ έχουμε και οχι ανάπτυξη. Ηλίθιος λαός, καθυστερημένος αναξιοπρεπεις, πού θέλει ένα πατερούλη, να του δίνει λεφτά χωρίς να δουλεύει, εκφυλισμός, σαπίλα, πουτανια. Γαμω την φυλή σας πουστακια ξεφτιλισμενα. Όλοι οι μισθοί στα 300 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση