GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΜΙΔΑ: Ο ΕΝΦΙΑ πραγματικός «παράδεισος» σε σχέση με την «κόλαση» του ΣΥΡΙΖΑ...

Η ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΠΕΡΙ «ΝΕΟΥ ΦΜΑΠ»: «ΧΑΙΡΕ ΚΑΙΣΑΡ, ΟΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ!!!» Αθήνα, 14.9.2014 Από τη στι...

Η ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΠΕΡΙ «ΝΕΟΥ ΦΜΑΠ»:
«ΧΑΙΡΕ ΚΑΙΣΑΡ, ΟΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ!!!»


Αθήνα, 14.9.2014
Από τη στιγμή που δεν μπορέσαμε να πείσουμε τη σημερινή κυβέρνηση να μην εξοντώσει φορολογικά τους «νοικοκυραίους», τη μεσαία τάξη αυτής της χώρας, με το διπλό φόρο που λέγεται ΕΝΦΙΑ, δεν θα είχαμε βέβαια την αξίωση μεγαλύτερης κατανόησης από μια μελλοντική κυβέρνηση της σημερινής αντιπολίτευσης. ‘Ομως οι χθεσινές εξαγγελίες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με τη σχεδιαζόμενη επιβολή νέου «προοδευτικού Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ)», δείχνουν ότι ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να μας φανεί πραγματικός «παράδεισος», σε σχέση με την «κόλαση» ενός «προοδευτικότερου» και «δικαιότερου» ΦΜΑΠ σαν αυτόν που σκιαγράφησε ο κ. Πρόεδρος...

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι για να προστατεύσει την περιουσία των πολιτών και να απονείμει κοινωνική δικαιοσύνη, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Θα συμφωνούσαμε και εμείς με ιδιαίτερη χαρά στην κατάργησή του, αν η μακρότατη και πικρότατη εμπειρία μας στο θέμα, δεν μας είχε αποδείξει ότι :

1. ‘Οταν ακούμε περί κατάργησης ενός φόρου στα ακίνητα, αυτός ΠΑΝΤΟΤΕ αντικαθίσται από έναν τρισχειρότερο: Από το ΕΤΑΚ (2006), στην έκτακτη εισφορά (2009), στον ΦΜΑΠ (2010), στο ΕΕΤΗΔΕ (2011), στο ΕΕΤΑ (2013), στον διπλό ΕΝΦΙΑ (2014) και στο νέο ΦΜΑΠ που θα σαρώσει τα πάντα!

2. Όταν ακούμε ότι στόχος θα είναι η μεγάλη ακίνητη περιουσία, χωρίς μάλιστα να μας ξεκαθαρίζουν ποιά θα είναι τα περιουσιακά όρια, στην πραγματικότητα αυτό είναι η πάγια πρόφαση γιανέα και μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στη μεσαία!

3. Όταν ακούμε για «αναπροσαρμογή» των αντικειμενικών αξιών, και όχι για μείωση, βάσιμα φοβόμαστε ότι στην πράξη θα δούμε σημαντικότατες αυξήσεις στις περισσότερες πόλεις της χώρας, και ελάχιστες, καθαρά προσχηματικές μειώσεις!

4. Όταν ακούμε ότι ο νέος φόρος θα έχει αφορολόγητο όριο, αλλά δεν ακούμε τίποτε για τα κλιμάκια ούτε τους «προοδευτικούς» φορολογικούς συντελεστές τους, ξέρουμε καλά ότι οι ήδη σήμερα βαρύτατα φορολογούμενοι ιδιοκτήτες, εκτός από τον διπλό ΕΝΦΙΑ που έχει βεβαιωθεί σε βάρος τους, θα επιβαρυνθούν και με το φόρο των αφορολόγητων, δηλαδή θα υπάρξειαναπόφευκτος πολλαπλασιασμός του φορολογικού τους βάρους, που θα είναι αδύνατο να καταβάλουν, με ότι καταστροφικό θα συνεπάγεται αυτό σε βάρος των ιδίων, της οικονομίας, αλλά και των ίδιων των δημοσίων εσόδων!

5. Όταν ακούμε ότι «η εισαγωγή του ΦΜΑΠ εντάσσεται στην προοδευτική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, η οποία θα αποκαταστήσει τη συνταγματική αρχή της επιβάρυνσης ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του καθένα», καταλαβαίνουμε ότι ο νέος ΦΜΑΠ, όπως και ο ΕΝΦΙΑ, είναι «φόροι θανατηφόροι» για τους φορολογούμενους, ακριβώς γιατί επιμένουν να αγνοούν την πραγματική φοροδοτική ικανότητά τους, που προκύπτει αποκλειστικά από το εισόδημά τους, και όχι από την απαξιωμένη ακίνητη περιουσία τους!

6. Τέλος όταν ακούμε (…και φυσικά τρελαινόμαστε) ότι ο ΕΝΦΙΑ δήθεν «δεν αθροίζει την αξία όλων των ακινήτων που διαθέτουν και δεν φορολογεί αυτήν την αξία με προοδευτική φορολογική κλίμακα» και ότι αυτή ακριβώς την «κοινωνική αδικία» θα «αποκαταστήσει» ο σχεδιαζόμενος νέος ΦΜΑΠ, τότε, όσοι είμαστε υποψήφιοι για το δρόμο των κατασχέσεων και της φυλακής από ένα τέτοιο φόρο, ένα μόνον μπορούμε να πούμε προς τον κ. Τσίπρα: «ΧΑΙΡΕ ΚΑΙΣΑΡ, ΟΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ!!!»

Στράτος Παραδιάς, Πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ - UIPI

1 σχόλιο

  1. Καιρος ειναι να πληρωσουν και οι λαδεμποροι της καροχης Παραδια....
    Ολα τα μεγαλα ακινητα ανηκουν σε Γερμανοτσολιαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση