GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η τροφή που μειώνει την τεστοστερόνη στους άνδρες...

Είναι μια από τις πιο διαδεδομένες τροφές ειδικά μεταξύ των ατόμων που ακολουθούν μια διατροφή χωρίς κρέας... Λίγοι όμως γνωρί...



Είναι μια από τις πιο διαδεδομένες τροφές ειδικά μεταξύ των ατόμων που ακολουθούν μια διατροφή χωρίς κρέας...
Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η σόγια μπορεί αν επηρεάσει σημαντικά τα επίπεδα της ανδρικής ορμόνης (τεστοστερόνη) στον οργανισμό. Αυτό, ωστόσο, ισχύει κυρίως για τα παράγωγα της σόγιας (GMO soy PRODUCTS) και όχι για την 100% βιολογική τροφή.

Τα παράγωγα σόγιας έχουν συνδεθεί μέσω διάφορων ερευνών στο παρελθόν με μειωμένη λίμπιντο και σεξουαλική επιθυμία καθώς και με στυτική δυσλειτουργία.

Έχει τεκμηριωθεί ότι πολλοί άνθρωποι που έχουν επιλέξει μια ζωή χωρίς σεξουαλική επαφή (πχ μοναχοί σε μοναστήρια) καταναλώνουν τακτικά τροφές με βάση παράγωγα σόγιας ως "βοήθημα" για τη συγκράτηση των φυσικών σεξουαλικών τους ορμών.

Δύο φυσικές ενώσεις που βρίσκονται στη σόγια, και οι οποίες ονομάζονται genistein και daidzein, έχει αποδειχτεί ότι "μιμούνται" με τη λειτουργία τους εκείνη των οιστρογόνων στο σώμα και το κάνουν μάλιστα τόσο αποτελεσματικά ώστε οι παρενέργειες μπορεί να είναι πολύ έντονες για τους άνδρες.

Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:
-Διεύρυνση του μαστού (γυναικομαστία)
-Στυτική δυσλειτουργία
-Μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων
-Μείωση της τριχοφυίας σε πρόσωπο, κεφάλι και σώμα
-Μειωμένη λίμπιντο

Επίσης, έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the American College of Nutrition (JACN) έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση προϊόντων από παράγωγα σόγιας από άντρες οδήγησε σε αισθητά μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό τους, ενώ ταυτόχρονα είχαν υψηλά επίπεδα κορτιζόλης.

Αυτός ο συνδυασμός σημαίνει ότι οι άντρες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες σόγιας όχι μόνο έχουν αισθητά μειωμένη σεξουαλική διάθεση, αλλά είναι πιο επιρρεπείς στο να πάρουν επιπλέον κιλά σωματικού βάρους.

Σε ακραίες περιπτώσεις, δε, έχουν καταγραφεί τόσο υψηλά επίπεδα θηλυκών ορμονών (οιστρογόνων) στον οργανισμό των αντρών, ώστε αυτοί παρουσιάζουν συμπτώματα γυναικομαστίας, εξάψεων, έκκρισης γάλακτος από τις θηλές τους, μειωμένη οστική μάζα και προβλήματα στον θυρεοειδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση