GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών στο Ντονέτσκ

Ισχυρές εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών που ελέγχεται από τους φιλορώσους αντάρτες κοντά στο προπύργιο των αυτονομιστών του Ντονέ...


Ισχυρές εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών που ελέγχεται από τους φιλορώσους αντάρτες κοντά στο προπύργιο των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σημειώθηκαν σήμερα το πρωί, μερικές ώρες μετά την υπογραφή μνημονίου μεταξύ των ανταρτών και της ουκρανικής κυβέρνησης.
Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης σημειώθηκε έκρηξη πρώτη φορά στις 09.45 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Στις 11.30, νέα σειρά πολύ ισχυρών εκρήξεων σημειώθηκε και πυκνός λευκός καπνός απλώθηκε πάνω από το εργοστάσιο, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Τα αίτια των εκρήξεων δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το κτίριο, ένα παλιό εργοστάσιο πυρομαχικών σοβιετικής εποχής, βρίσκεται σε τομέα που ελέγχεται από τους αντάρτες, περί τα 10 χλμ. από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού.
Οι εκρήξεις αυτές σημειώνονται μετά την υπογραφή κατά τη διάρκεια της νύχτας μνημονίου ανάμεσα στην ουκρανική κυβέρνηση, τη Ρωσία, τους αντάρτες και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για την εδραίωση της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου.
Το μνημόνιο προβλέπει τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης πλάτους 30 χιλιομέτρων από τη μια και την άλλη πλευρά της γραμμής του μετώπου.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση