GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο ρεκόρ υποχώρησης στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Συνεχίζεται και σήμερα η υποχώρηση των τιμών των ελληνικών ομολόγων με αποτέλεσμα τα τεκταινόμενα στην... ελληνική αγορά κρατι...




Συνεχίζεται και σήμερα η υποχώρηση των τιμών των ελληνικών ομολόγων με αποτέλεσμα τα τεκταινόμενα στην... ελληνική αγορά κρατικού χρέους να προσελκύουν το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σημείωνε σήμερα περαιτέρω άνοδο και κυμαίνονταν πριν από λίγο στο 6,34%, έναντι 5,56% που είναι η χαμηλότερη απόδοση που σημειώθηκε στις αρχές Αυγούστου. Η υποχώρηση στις τιμές των ομολόγων και η συνακόλουθη αύξηση των αποδόσεων είχε ως αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι των 10ετών γερμανικών ομολόγων (με απόδοση 0,96%) να αγγίξει το 5,38% έναντι 5,16% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Ανοδικά κινείται και η απόδοση του 5ετους ομολόγου η οποία κυμαίνονταν στο 4,77% έναντι 4,28% που ήταν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με τον Jens Peter Soerensen αναλυτή της Danske Bank, τον οποίον επικαλείται ρεπορτάζ του Βloomberg, αντανακλά την ανησυχία των επενδυτών εν όψει της πρόωρης εξόδου της Ελλάδας από τον μηχανισμό του Μνημονίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η προοπτική αυτή δημιουργεί αβεβαιότητα για το κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορέσει να τα καταφέρει (σσ: εκτός Μνημονίου).

Ωστόσο, η εν λόγω Τράπεζα εκτιμά ότι οι επενδυτές θα αρχίσουν να τοποθετούνται και πάλι στα ελληνικά ομόλογα όταν οι αποδόσεις αγγίξουν το 6%. Θεωρεί, δε, ότι σταδιακά οι αποδόσεις θα μειωθούν δραστικά κάτω από το 6%, όπως συνέβη και με τα Πορτογαλικά και Ιρλανδικά ομόλογα, όταν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης θα προχωρήσουν στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση