GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣτΕ: Απερρίφθη η αίτηση του Δήμου Μεγαρέων για «πάγωμα» της μετεγκατάστασης Ρομά

Δεν έκανε δεκτή το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αίτηση που είχε καταθέσει ο Δήμος Μεγαρέων, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της μ...


Δεν έκανε δεκτή το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αίτηση που είχε καταθέσει ο Δήμος Μεγαρέων, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της μετεγκατάστασης Ρομα στη θέση «Κανδήλι» του όρους Πατέρα.
Στη σχετική αίτησή του, ο Δήμος υποστήριζε ότι από τυχόν μετεγκατάσταση Ρομά στην παραπάνω θέση, θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, διότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, δεν εξασφαλίζονται συνθήκες υγιεινής διαβίωσης στην επίμαχη περιοχή.
Ακόμη, ο Δήμος υποστήριζε ότι θα υποστεί πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και ότι θα προκληθούν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά και γενικότερα κίνδυνοι για την ασφάλεια του πληθυσμού.
Ωστόσο, όλοι οι λόγοι που προέβαλε ο Δήμος για «πάγωμα» της σχετικής απόφασης περί μετεγκατάστασης, απορρίφθηκαν από το ΣτΕ ως αβάσιμοι.
Την ίδια ώρα, εκκρεμούν στο ΣτΕ προς συζήτηση στα τέλη Οκτωβρίου προσφυγές (αιτήσεις ακύρωσης), που έχουν υποβάλλει ο Δήμος Μεγαρέων, όπως και ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας, ζητώντας την ακύρωση, αυτή τη φορά, αποφάσεων που επιτρέπουν τη μετεγκατάσταση των Ρομά στην ίδια θέση.
Αντίστοιχες προσφυγές έχουν υποβάλει στο ΣτΕ και οι δήμοι Λυκόβρυσης-Πεύκης εις βάρος άλλου σχεδιασμού για μετεγκατάσταση Ρομά εντος των ορίων τους.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση