GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ισλαμικό Κράτος προωθείται προς την Κομπάνι

Το Ισλαμικό Κράτος ενίσχυσε σήμερα τις δυνάμεις των μαχητών του που πολεμούν εναντίον των κουρδικών δυνάμεων για τον έλεγχο μιας συρ...


Το Ισλαμικό Κράτος ενίσχυσε σήμερα τις δυνάμεις των μαχητών του που πολεμούν εναντίον των κουρδικών δυνάμεων για τον έλεγχο μιας συριακής πόλης στα σύνορα με την Τουρκία, σε μια αναδιάταξη των δυνάμεών του την οποία προκάλεσαν οι υπό τις ΗΠΑ αεροπορικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης σε άλλα σημεία, δήλωσε σήμερα κούρδος στρατιωτικός αξιωματούχος.
Οι υπό τις ΗΠΑ δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα τουλάχιστον 13 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία κοντά στα ιρακινά σύνορα, κατά τη δεύτερη ημέρα των πληγμάτων τους εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε η συριακή μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που παρακολουθεί τον πόλεμο στη Συρία.
Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντούλ Ραχμάν δήλωσε προς το Ρόιτερς ότι από τις επιδρομές επλήγη η μεθοριακή πόλη Άλμπου Καμάλ και γύρω περιοχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Οτσαλάν Ίσο, υπαρχηγός των κουρδικών δυνάμεων που υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι στα τουρκικά σύνορα, δήλωσε πως περισσότεροι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και άρματα μάχης έφθασαν αφότου ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός άρχισε χθες, Τρίτη, τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης.
"Ο αριθμός των μαχητών τους αυξήθηκε, ο αριθμός των αρμάτων μάχης τους αυξήθηκε μετά το βομβαρδισμό της Ράκα", δήλωσε ο Ίσο τηλεφωνικά προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Εδάφη που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη και την επαρχία της Ράκα επλήγησαν κατά τις χθεσινές αεροπορικές επιδρομές.

Ο Ίσο δήλωσε πως οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους προχώρησαν σε απόσταση 8 χλμ. από τη νότια περιφέρεια της Κομπάνι, που είναι επίσης γνωστή ως Άιν αλ-Άραμπ, πλησιέστερα απ” ό,τι είχαν βρεθεί ποτέ μέχρι σήμερα.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση