GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΝΤ: Δεν θα γίνει σύνοδος τον Νοέμβριο για το ελληνικό χρέος

Δεν θα υπάρξει συνάντηση το Νοέμβριο στην Ουάσιγκτον για το ελληνικό χρέος ξεκαθάρισε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλι...


Δεν θα υπάρξει συνάντηση το Νοέμβριο στην Ουάσιγκτον για το ελληνικό χρέος ξεκαθάρισε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ.
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του ΔΝΤ ο Μάρεϊ ερωτήθηκε για το εάν αληθεύουν δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας σύμφωνα με τα οποία θα υπάρξει σύνοδος για το ελληνικό χρέος , αλλά κατηγορηματικά τα αντέκρουσε . «Δεν είναι αλήθεια. Δεν θα υπάρχει συνάντηση το Νοέμβριο για το χρέος», είπε.
Σε ερώτηση για το ποια είναι η στρατηγική του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος σημείωσε πως υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που προβλέπει ότι θα παράσχουν οποιαδήποτε πρόσθετη ελάφρυνση απαιτηθεί για να επανέλθει το χρέος στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.
Ερωτηθείς για το εάν μετά το τέλος του 2014 το ΔΝΤ θα μείνει μονό του στο ελληνικό πρόγραμμα ο Μάρει ανέφερε πως αυτό είναι μια πολιτική απόφαση της Ευρώπης.
Ο ίδιος είπε πως η αξιολόγηση της τρόικας στην Αθήνα θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά δεν έχει ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία και δεν γνωρίζει το εάν θα συμμετέχει στο κλιμάκιο του ΔΝΤ και ο Πόλ Τόμσεν.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση