GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταργούνται ποινικές διώξεις και φυλακίσεις για χρέη στο Δημόσιο

Στην κατάργηση των ποινικών διώξεων και των φυλακίσεων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο προχωρά η κυβέρνηση με νομοθετική ρύ...

Στην κατάργηση των ποινικών διώξεων και των φυλακίσεων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο προχωρά η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.
Με τη νέα ρύθμιση που προωθούν τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης δεν θα διώκονται ποινικά και δεν θα οδηγούνται στη φυλακή οι οφειλέτες του Δημοσίου που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν τις οφειλές τους, δεν υποκρύπτουν δόλο και δεν έχουν διαπράξει αδικήματα φοροδιαφυγής.
Μιλώντας σε ημερίδα του ΣΕΒ για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, υπογράμμισε, πως ζητούμενο είναι η αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης και της Φορολογικής Διοίκησης σε σχέση με τις ποινικές διαδικασίες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το Δημόσιο.
"Δεν αναφέρομαι στις πράξεις φοροδιαφυγής αλλά στο ξεχωριστό αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, ένα ζήτημα που από κοινού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζουμε για να δώσουμε λύση πρακτική, δίκαιη και εναρμονισμένη με τις διεθνείς πρακτικές", διευκρίνισε ο υφυπουργός.
Ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ακόμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιμηκυνθεί η προθεσμία έκδοσης απόφασης επί ενδικοφανoύς προσφυγής, που είναι σήμερα 60 ημέρες, καθώς έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος υποθέσεων.
Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Αυγούστου 2013 θεσπίστηκε η ενδικοφανής διαδικασία για τη διοικητική επίλυση των φορολογικών διαφορών για οποιαδήποτε πράξη της διοίκησης αμφισβητεί ο φορολογούμενος και ανεξαρτήτως ποσού θεσμοθετήθηκε το 2013, με στόχο να αποσυμφορηθούν τα διοικητικά δικαστήρια από υποθέσεις που μπορεί να επιλυθούν σε επίπεδο Φορολογικής Διοίκησης.

2 σχόλια

  1. Θα έπρεπε να έχουν κοστολογίσει στην κυβέρνηση τα οφέλη από την περίπτωση ' Αδωνι..... αν συνεχίζουν να πιστεύουν ότι είναι θετικά, τότε εντάξει και μπράβο τους αν πιστεύουν ότι ο Αδωνις φέρνει αντί να διώχνει.

    ΄Αποψή μου είναι ότι ο εν λόγω κύριος είναι ένας απλός καιροσκόπος και θρασύς τύπος που λαϊκίζει 24 ώρες το 24ωρο.

    Είναι επικίνδυνος και το μέλλον θα το δείξει, διότι ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται ούτε για το κόμμα, ούτε για ιδεολογία ούτε για τίποτα πέραν της ιδικής τους αναρύχισης σε ανώτατα αξιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεια μουΝικη26 Σεπ 2014, 3:08:00 μ.μ.

    AΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ δεν φυλακιζονται
    αφου οι φυλακες ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ολους τους Ελληνες!







    μαλακοβιοληδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση