GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η απόφαση της Βουλής της Κύπρου δεν είναι συμβατή με το συμφωνημένο μνημόνιο»

Έμφαση στα «προβληματικά δάνεια» έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ, απαντώντας...


Έμφαση στα «προβληματικά δάνεια» έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ, απαντώντας σε ερώτηση για το κυπριακό οικονομικό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, στα γραφεία του Ταμείου στην αμερικανική πρωτεύουσα, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι η πρόσφατη απόφαση της κυπριακής Βουλής «δεν είναι συμβατή» με το συμφωνημένο μνημόνιο.
Απαντώντας σε ερώτηση για την Κύπρο, ο κ. Μάρεϊ υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, που ενέκρινε η κυπριακή Βουλή, «δεν είναι συμβατό» με τη δανειακή συμφωνία και πως ακόμα δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για συζήτηση του κυπριακού προγράμματος στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ. Αρχικά, είχε γνωστοποιηθεί ότι το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα συζητούσε για την Κύπρο κατά τη συνεδρίασή του στις 26 Σεπτεμβρίου, με την προοπτική έγκρισης της επόμενης δόσης του ΔΝΤ.
Ο κ. Μάρεϊ σημείωσε ότι κλιμάκιο της τρόικας είχε ολοκληρώσει τον περασμένο Ιούλιο την αποστολή του στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος, προσθέτοντας ότι η τρόικα «ενθάρρυνε τις κυπριακές Αρχές να εγκρίνουν νομοθετικό πακέτο για τις εκποιήσεις, το οποίο θα διασφαλίζει ότι η διαδικασία τους θα είναι αποτελεσματική και θα παρέχει τα κατάλληλα και ισοζυγισμένα κίνητρα για τη διευθέτηση των προβληματικών δανείων».
Τέλος, ανέφερε ότι το ΔΝΤ αναμένει να ενημερωθεί από τις κυπριακές Αρχές για τα σχέδιά τους πώς θα προχωρήσει το πρόγραμμα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση