GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις για τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας»

Την αναγκαιότητα υλοποίησης μεταρρυθμίσεων προκειμένου να καταστούν τα συστήματα υγείας καινοτόμα και βιώσιμα, με στόχο την προαγωγή...


Την αναγκαιότητα υλοποίησης μεταρρυθμίσεων προκειμένου να καταστούν τα συστήματα υγείας καινοτόμα και βιώσιμα, με στόχο την προαγωγή της καλής υγείας των πολιτών, την πρόληψη των νόσων και την πρόσβαση σε μια καλύτερη και ασφαλέστερη υγειονομική περίθαλψη, καθολικά και χωρίς ανισότητες, υπογράμμισε κατά τον χαιρετισμό της η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, στο 13ο Ετήσιο Συνέδριο Healthworld, που διοργάνωσε το Ελληνο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με θέμα: «Εξασφαλίζοντας ένα Μοντέρνο, Βιώσιμο και Προβλέψιμο Σύστημα Υγείας».
«Σε περιόδους κρίσης δεν υπάρχει η πολυτέλεια εφησυχασμού. Οι πόροι που διαθέτουμε πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο και κατά τρόπο τέτοιο που θα καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες και τις δραστηριότητες του κάθε τομέα της υγείας. Και οι ανάγκες είναι πολλές και πολυσύνθετες» σημείωσε η κ. Παπακώστα.
Αναφερόμενη στα χρέη των νοσοκομείων, επισήμανε ότι το ζήτημα είναι υπό παρακολούθηση, καθώς ως τα τέλη Αυγούστου τα χρέη άγγιζαν το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ.
Μιλώντας για τις επόμενες δράσεις του υπουργείου, υπογράμμισε πως, μεταξύ άλλων, εξετάζεται η λειτουργία, αρχικώς πιλοτικά, ενός προγράμματος κατ’ οίκον παράδοσης φαρμάκων στους ασθενείς με κινητικά προβλήματα, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρα στην πορεία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να αλλάξει η νοοτροπία απέναντι στον ψυχικά ασθενή.
Για τον λόγο αυτό, όπως τόνισε η υφυπουργός, η ψυχική υγεία εντάσσεται στα νοσοκομεία, ώστε να μπορεί κάποιος απενοχοποιημένα να λάβει υπηρεσίες, όπως θα προσέφευγε για οποιαδήποτε πάθηση, χωρίς τον κοινωνικό στιγματισμό που συνόδευε τους ψυχικά ασθενείς.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση