GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερώτηση Μιχελάκη για την ύπαρξη τζιχαντιστών στη χώρα μας

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή τους φόβους που εκφράζονται διεθνώς για το ενδεχόμενο επέκτασης της δράσης των τζιχαν...


Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή τους φόβους που εκφράζονται διεθνώς για το ενδεχόμενο επέκτασης της δράσης των τζιχαντιστών ακόμα και εντός της ευρωπαϊκής ηπείρου, κατέθεσε ερώτηση σήμερα στη Βουλή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με θέμα το εάν διατρέχει κίνδυνο και η χώρα μας.
Ο Γιάννης Μιχελάκης επικαλείται στην ερώτησή του πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία στηρίζονται σε εκθέσεις ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και σε στοιχεία από το πρόγραμμα «Traveler» της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας Europol.
Στα παραπάνω δημοσιεύματα γίνεται λόγος για συστηματική διέλευση, αλλά και διαμονή εξτρεμιστικών στοιχείων στην Ελλάδα, τα οποία λειτουργούν ως θύλακες ακραίων ισλαμιστών, με τους προφανείς κινδύνους, που αυτό συνεπάγεται για την εθνική μας ασφάλεια.
Ο Γιάννης Μιχελάκης επικαλούμενος τα παραπάνω στοιχεία, το μεγάλο αριθμό τζιχαντιστών που προέρχονται από τα δυτικά βαλκάνια, αλλά και τα κέντρα εκπαίδευσης εξτρεμιστών ισλαμιστών που λειτουργούν σε γειτονικές μας χώρες, ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση με στόχο την πλήρη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών.
Επισυνάπτεται παρακάτω το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειο Κικίλια
Θέμα : «Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος των τζιχαντιστών για τη χώρα μας ;»
Κύριε Υπουργέ,
Τα πρόσφατα αποτρόπαια εγκλήματα των τζιχαντιστών έχουν σοκάρει την διεθνή κοινή γνώμη και έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία μπροστά στο ενδεχόμενο επέκτασης της δράσης φανατικών εξτρεμιστών σε άλλες χώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φώς της δημοσιότητας, φανατικοί τζιχαντιστές διέρχονται συστηματικά από τη χώρα μας και μάλιστα ορισμένοι διαμένουν στην Ελλάδα λειτουργώντας ως θύλακες ακραίων ισλαμιστών, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική μας ασφάλεια.
Τα παραπάνω δημοσιεύματα στηρίζονται αφ’ ενός σε εκθέσεις των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και αφ’ ετέρου σε στοιχεία προερχόμενα από το πρόγραμμα «Traveler» της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας Europol, η οποία σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, παρακολουθεί και καταγράφει τις κινήσεις εξτρεμιστών της τζιχάντ.
Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», γίνεται λόγος για συχνές μετακινήσεις «μαχητών του Ισλαμικού Κράτους», οι οποίοι είναι πολίτες της ΕΕ και κατευθύνονται μέσω της χώρας μας κυρίως προς τη Συρία και το Ιράκ.
Μάλιστα αναφέρεται ότι τα συνήθη σημεία εισόδου είναι η Ηγουμενίτσα, η Πάτρα, καθώς επίσης και περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ για τη διέλευσή τους χρησιμοποιούνται ειδικά διαμορφωμένα οχήματα.
Στη συνέχεια οι τζιχαντιστές περνούν στην Τουρκία για να συνεχίσουν το ταξείδι τους, όπου και χάνονται τα ίχνη τους, αφού η γείτονα χώρα δεν συμμετέχει στην Europol, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται περαιτέρω παρακολούθησή τους ή έστω ενημέρωση για τις κινήσεις τους.
Περαιτέρω, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» γίνεται λόγος και για άτομα που ανήκουν σε ακραίους μουσουλμανικούς κύκλους και διαμένουν στη χώρα μας, παρακολουθούμενα στενά από τις διωκτικές αρχές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εύλογος φόβος που εκφράζεται τελευταία, οφείλεται στο ότι οι στρατολογημένοι φανατικοί ισλαμιστές υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να προβούν σε αντίποινα για τις επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ, ακόμη και σε ευρωπαικό έδαφος.
Είναι αλήθεια ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες μέχρι σήμερα εκτιμήσεις η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στους άμεσους στόχους κάποιας εξτρεμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, όμως τυχόν εμπλοκή ευρωπαϊκών χωρών σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ενδεχομένως να αλλάξει τα υπάρχοντα δεδομένα.
Μία πρόσθετη ανησυχία για τη χώρα μας έγκειται στο μεγάλο αριθμό τζιχαντιστών που προέρχονται από περιοχές των δυτικών Βαλκανίων, όπως η Αλβανία, το Κόσσοβο και η Βοσνία, αλλά και στη διαπιστωμένη λειτουργία στο έδαφος των δύο τελευταίων περιοχών, κέντρων εκπαίδευσης εξτρεμιστών ισλαμιστών.
Επειδή τα ειδεχθή εγκλήματα των τζιχαντιστών και οι συνεχείς απειλές τους για επέκταση της δράσης τους σε άλλες χώρες έχουν προκαλέσει την εύλογη ανησυχία των πολιτών,
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ :

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση με στόχο την αποτελεσματική πρόληψη ενδεχόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος και την πλήρη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών ;
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Μιχελάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση