GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιες τροφές είναι οι ιδανικές για όσους γυμνάζονται

Οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι μια σύντομη και περιεκτική απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι η εξής: και τα δύο. Αν όμως θέλετε ...


Οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι μια σύντομη και περιεκτική απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι η εξής: και τα δύο.
Αν όμως θέλετε να το αναλύσουμε λίγο παραπάνω… το τι ισχύει ως προς το πώς και το πότε χρειάζεται «καύσιμα» το σώμα σας, σε γενικές γραμμές είναι το ίδιο για όλους τους ασκούμενους. Οι διαφοροποιήσεις εξαρτώνται από την καθημερινή ρουτίνα του κάθε ατόμου και το τι θέλει να επιτύχει με τη γυμναστική.
«Γενικά, το ιδανικό για κάποιον που θέλει να χάσει βάρος ή να χτίσει μυϊκή μάζα είναι να καταναλώνει ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και χαμηλό σε λιπαρά, 3-4 ώρες περίπου πριν από τη γυμναστική» λέει η επικεφαλής του τμήματος Διατροφής στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, Dr. Nancy Cohen.
Οι υδατάνθρακες παρέχουν στον οργανισμό τα απαραίτητα γλυκογόνα, για να φέρει εις πέρας τις σωματικές ασκήσεις, όπως γιόγκα, βάρη ή τρέξιμο.
Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, ότι θα πρέπει να καταναλώνετε τροφές με πολλούς υδατάνθρακες πριν πάτε στο γυμναστήριο αν θέλετε να χάσετε κιλά, όμως οι σύνθετοι υδατάνθρακες που περιέχονται στα φασόλια, τις φακές και τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα αμυλούχα λαχανικά θα σας παρέχουν τα απαραίτητα «καύσιμα» μαζί με θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες.
Σε αντίθεση με τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως αυτοί που υπάρχουν στο λευκό ψωμί, τα μπισκότα, τα αναψυκτικά και τα προ-παρασκευασμένα τρόφιμα, οι σύνθετοι υδατάνθρακες δεν θα… αυξήσουν την περιφέρεια της μέσης σας, αλλά ούτε και την όρεξή σας, όπως έχουν δείξει διάφορες μελέτες.
Η Cohen συστήνει να αποφεύγει κανείς την κατανάλωση λιπαρών πριν από τη γυμναστική, γιατί καθυστερούν τη διαδικασία της πέψης, αναφέρει δημοσίευμα του Time.
Οι πρωτεΐνες είναι αυτές που «υποστηρίζουν» τους μύες. «Κατά τη διάρκεια και μετά από την άσκηση, τα μυϊκά κύτταρα καταρρέουν και ανοικοδομούνται» εξηγεί η ίδια.
Οι σωστές πρωτεΐνες περιέχουν τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζονται οι μύες για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της «ανοικοδόμησης» των μυών.
Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνά κανείς είναι να πίνει αρκετό νερό. Όσοι ασκούνται το πρωί πρέπει να το έχουν υπόψη, καθώς μετά το βραδινό ύπνο ο οργανισμός χρειάζεται νερό, διαφορετικά κινδυνεύει από αφυδάτωση.
«Ο κυτταρικός μεταβολισμός εξαρτάται από τα υγρά» καταλήγει η ίδια. Και αν δε φροντίζει κανείς να διατηρεί τον οργανισμό του ενυδατωμένο… τα αποτελέσματα θα φανούν όχι μόνο στις γυμναστικές του επιδόσεις, αλλά και στην πνευματική του οξύτητα και έλλειψη διάθεσης.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση