GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζιτζικώστας προς Τσίπρα: "Θα πάμε μαζί στην Αμφίπολη"

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξη Τσίπρα, συνοδευόμενο από ...



Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξη Τσίπρα, συνοδευόμενο από τη Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και επικεφαλής της Παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Π.Κ.Μ., Δέσποινα Χαραλαμπίδου, και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Γιώργο Θεοδωρόπουλο, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σήμερα, στο γραφείο του, στην έδρα της Π.Κ.Μ., στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Παρούσα στην επίσκεψη ήταν και η Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.
«Υποδέχθηκα σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα. Η επίσκεψή του στην Περιφέρειά μας αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση, όπου του εξέθεσα αναλυτικά τα προβλήματα της περιοχής μας.

Τον ενημέρωσα διεξοδικά για τη θετική πορεία των έργων του τρέχοντος ΕΣΠΑ στην Περιφέρειά μας, καθώς και για τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί το νέο ΕΣΠΑ, το ΣΕΣ 2014-2020.

Στάθηκα ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής πολιτικής, όπου το ΣΕΣ προβλέπει ειδικά κονδύλια μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την Περιφέρεια. Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους προβλεπόμενους πόρους για τη δημιουργία δομών στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας», σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ξεχωριστή αναφορά στο μείζον θέμα της οικονομικής και θεσμικής αυτοτέλειας των αιρετών Περιφερειών και την ανάγκη μεταρρύθμισης σε βάθος του «Καλλικράτη», «που θα δίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση ουσιαστικό λόγο και ρόλο» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Π.Κ.Μ. λόγω της μειωμένης κατά 70% Κρατικής χρηματοδότησης, τη στιγμή που είναι επιφορτισμένη με πρόσθετες αρμοδιότητες.

Ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία του με τις υπόλοιπες Παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο και το πνεύμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης που επικρατεί μέχρι σήμερα. «Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός, καθώς αποτελεί το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει όλες τις Παρατάξεις να σταθούν στο ύψος της ευθύνης που έχουμε απέναντι στον τόπο και στους πολίτες», δήλωσε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των υποδομών στην Κεντρική Μακεδονία, κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε τη θέση της Περιφέρειας σχετικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. «Παραμένουμε πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Είμαστε υπέρ της εισόδου στρατηγικού επενδυτή με παραχώρηση κάποιων χρήσεων του λιμανιού και είμαστε αντίθετοι στην πώληση των μετοχών του Ο.Λ.Θ.», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε την ανάγκη λειτουργίας ενός καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα ζητήματα της Ελληνικής Περιφέρειας.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χάρισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα αγαλματίδιο του Λέοντα της Αμφίπολης. «Ενημέρωσα τον κ. Τσίπρα διεξοδικά για την πορεία της ανασκαφής στην Αμφίπολη και τον προσκάλεσα, όπως και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, να επισκεφθούμε το ταφικό μνημείο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αναστήλωσης εκεί», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, τόνισε, ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που επισκέπτεται την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε ενάμισι μόλις χρόνο και τον συνεχάρη για την εκλογή του.

Αναφερόμενος στην ανασκαφή της Αμφίπολης, υπογράμμισε, ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τον είχε ήδη ενημερώσει για τη σπουδαιότητα των ανασκαφικών εργασιών και για τη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας ένα χρόνο πριν, όταν δεν υπήρχε ακόμη δημοσιότητα σχετικά με το ζήτημα.

Ο κ. Τσίπρας άκουσε προσεκτικά την ενημέρωση από τον κ. Τζιτζικώστα και τον ευχαρίστησε για τη διεξοδική παρουσίαση των προβλημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και για την πρόσκληση να επισκεφθούν μαζί την Αμφίπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση