GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πληροφορίες για εκτέλεση και του Στίβεν Σότλοφ

Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να εκτέλεσε τον Στίβεν Σότλοφ, τον δεύτερο Αμερικανό όμηρ...


Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να εκτέλεσε τον Στίβεν Σότλοφ, τον δεύτερο Αμερικανό όμηρο που κρατούσε.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ακραία τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την εκτέλεση, δια αποκεφαλισμού, του Στίβεν Σότλοφ, του δεύτερου Αμερικανού ομήρου που κρατούσε, σύμφωνα με μια οργάνωση που παρακολουθεί τους ιστοτόπους που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές για να αναρτούν τις ανακοινώσεις τους.
Στο βίντεο αυτό οι τζιχαντιστές προειδοποιούν τις κυβερνήσεις να μην ακολουθήσουν "τη σατανική συμμαχία της Αμερικής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους".
Πριν από μερικές μέρες, περί τα τέλη Αυγούστου, οι τζιχαντιστές βιντεοσκόπησαν τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου James Foley.
Στο εν λόγω βίντεο υπό τον τίτλο "Μήνυμα στην Αμερική", το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, οι εξτρεμιστές απεικονίζονταν να αποκεφαλίζουν τον άτυχο άντρα, ενώ απειλούσαν να σκοτώσουν και τον Αμερικανό ρεπόρτερ Steven Sotloff, κάτι που όπως φαίνεται έκαναν πράξη τελικά.
Εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου σε μια πρώτη αντίδραση ανέφεραν ότι δεν μπορούν, για την ώρα, να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα του κειμένου.
Ο Σότλοφ, ο οποίος συνεργαζόταν με τα περιοδικά Time και Foreign Policy, είχε θεαθεί για τελευταία φορά στη Συρία τον Αύγουστο του 2013.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση