GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίτροπο για τους εθνικούς προϋπολογισμούς θέλουν οι Γερμανοί

Την καθιέρωση θέσης Ευρωπαίου Επιτρόπου που θα έχει την αρμοδιότητα να απορρίπτει εθνικούς προϋπολογισμούς, εφόσον αυτοί δεν  σ...



Την καθιέρωση θέσης Ευρωπαίου Επιτρόπου που θα έχει την αρμοδιότητα να απορρίπτει εθνικούς προϋπολογισμούς, εφόσον αυτοί δεν  συμβαδίζουν με τους κανόνες που έχουν από κοινού συμφωνηθεί, προτείνουν με άρθρο τους στην εφημερίδα Financial Times ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο πρώην εκπρόσωπος του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για θέματα εξωτερικής πολιτικής Καρλ Λάμερς. Οι δύο άνδρες υποστηρίζουν επίσης την πρόταση για ένα «κοινοβούλιο της Ευρωζώνης», το οποίο θα περιλαμβάνει βουλευτές από τις χώρες της Ευρωζώνης για να ενισχυθεί η δημοκρατική νομιμοποίηση αποφάσεων που επηρεάζουν τη νομισματική ένωση.

Οι προτάσεις αυτές γίνονται, όπως αναφέρουν οι συγγραφείς, στο πλαίσιο του στόχου μίας περαιτέρω ενοποίησης της Ευρώπης, η οποία θα απαιτεί την επανεξέταση κεντρικών θεσμών και διαδικασιών της ΕΕ. Η περαιτέρω ενοποίηση θα βασίζεται, μεταξύ άλλων, σημειώνουν οι συγγραφείς, «σε έναν ευρωπαϊκό «πυρήνα» - με κάθε έννοια της λέξης». «Είναι αναγκαίο να επιχειρήσουμε μία αναθεώρηση των κεντρικών αποστολών της Ευρώπης και να αναδιανείμουμε αρμοδιότητες σε συμφωνία με την αρχή της επικουρικότητας, βάσει της οποίας οι αρμοδιότητες παραμένουν σε τοπικό επίπεδο όπου αυτό είναι δυνατό», σημειώνουν οι συγγραφείς, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι η ΕΕ πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στους ακόλουθους τομείς: Μία δίκαιη και ανοικτή εσωτερική αγορά, το εμπόριο, τις συναλλαγματικές και χρηματοπιστωτικές αγορές, το κλίμα, το περιβάλλον και την ενέργεια, καθώς και την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας. Στους τομείς αυτούς μπορεί να επιτευχθεί διαρκής επιτυχίας, μόνο αν οι χώρες - μέλη λειτουργούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

2 σχόλια

  1. Το δίλημμα είναι ξανά όπως πολλά χρόνια πίσω, ποιος θέλεις να σε βασανίζει, να σε έχει υπό την εξουσία του, υπό τον δικό του φασισμό. Ο φασισμός ο αρχηγός πάντων ο ποιο αιμοβορος όπου το αίμα ρέει ποτάμια όπως τον καταγράφει η ιστορία; Με τον μακελειο από εγκλήματα και δολοφονίες; Αλλά τείνει να εκλείψει από προσώπου γης. Μετρημένοι στα δάκτυλά υπάρχουν χωρες ακόμα. Έχουμε και τον πελατειακό φασισμό όπου δανείζεται συστήματα διακυβέρνησης και από τα δύο άκρα τον ναζισμο και κουμουνισμο.Όπου ο ναζισμός βρίσκεται στα σπάργανα, τον αναβιωσαν τελευταία οι πολίτες λόγω τής επέλασης του κόκκινου. Απο φόβο και τρόμο.Η οι τής ΕΕ, όπου υπόσχονται ένα σύνταγμα και δικαστήρια να επιβάλουν αυτό. Με κλειστά μάτια το σύνταγμα. Η εθνική υπερηφάνεια μας στρέφει προς την δημοκρατία όπου είμαστε και οι πρώτοι διδάσκοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πουμε ναι στον επιτροπο με τη διασφαλιση των αμυντικων συνορων μας και της ασφαλειας της χωρας,και με σημαντικοτατη μειωση των αμυντικων μας δαπανων. Ετσι θα ειχε και καποια ουσια γιατι δεν μπορει ο οποιοσδηποτε επιτροπος να σου καθοριζει το μετρο της ασφαλειας και ευημεριας της χωρας σου.Επειδη ο Σοιμπλε (που ταχει 400), ταχει και αυτα υποψη του πιος ο λογος για επιθετικη πολιτικη και δημιουργιας βασης μισους των Ελληνων για τους Γερμανους (οχι οτι στερουνται πολλων αλλων)? Μηπως πλεον απροκαλυπτα δειχνουν το στοχο της Γερμανικης ηγεμονιας στην Ευρωπη. Να ξερει οτι οσες νικες και να πραγματοποιησει οι λαοι στο τελος νικανε ,εστω και με θυσιες δεκαδων εκατομυριων αλλα αυτη τη φορα η διαλυση της Γερμανιας θα ειναι οριστικη γιατι δεν θα υπαρχει στο χαρτη και ουτε οι Γερμανοι θα ακολουθησουν τους εβραιους στη διασπορα που εκει εχουν το μονοπωλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση