GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλειστηριασμοί, ομαδικές απολύσεις και κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο τρόικας-κυβέρνησης

Σε πολύ καλό κλίμα διεξάγονται οι συζητήσεις στο Παρίσι μεταξύ της κυβερνητικής αντιπροσωπείας και της τρόικας. Πριν λίγη ώρα ξεκίν...


Σε πολύ καλό κλίμα διεξάγονται οι συζητήσεις στο Παρίσι μεταξύ της κυβερνητικής αντιπροσωπείας και της τρόικας.
Πριν λίγη ώρα ξεκίνησε η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση , αλλά στο ημίωρο διάλειμμα που προηγήθηκε οι Έλληνες δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο των συναντήσεων.
Συγκεκριμένα, στην πρωινή συζήτηση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης κ. Ν. Δένδια και των Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ) συζητήθηκαν οι προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια , αλλά και οι προωθούμενες αλλαγές στο Νόμο Κατσέλη.
Ακολούθησε η συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου με τους επικεφαλής της τρόικας, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Ν. Δένδια στην οποία έγινε εκτενής συζήτηση για το ύψος εκκίνησης των πλειστηριασμών ακινήτων, αλλά όχι και συζήτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
Κυβερνητικό στέλεχος αποκάλυψε στους δημοσιογράφους πως το Ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει έως τα τέλη του 2014 στην έκδοση 7ετούς ομολόγου και θα ανταλλάξει 3μηνα και 6μηνα έντοκα γραμμάτια με νέες εκδόσεις εντόκων γραμμάτιων 18μηνων και 24μηνων. Αυτό δεν έχει να κάνει με το χρηματοδοτικό κενό της επομένη διετίας, αλλά με την εξομάλυνση της καμπύλης επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων,
Ο ίδιος αξιωματούχος αποκάλυψε πως μετά την έκτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα αρχίσουν οι συζητήσεις με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ για το χρέος , οι οποίες όπως τόνισε ήδη έχουν αρχίσει σε πολιτικό επίπεδο.
Στην εν εξελίξει συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και την γενική γραμματέα Άννα Στρατινάκη εξετάζεται το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, το θέμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το ασφαλιστικό.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση