GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης για τις καθαρίστριες από τον Αρειο Πάγο

Αναβλήθηκε για τις 24 Φεβρουαρίου από το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η συζήτηση της αίτησης αναίρεσης που είχε καταθέσει το...



Αναβλήθηκε για τις 24 Φεβρουαρίου από το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η συζήτηση της αίτησης αναίρεσης που είχε καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που δικαίωσε τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου.

Την αναβολή της συζήτησης της αίτησης αναίρεσης ζήτησαν οι συνήγοροι των καθαριστριών λέγοντας ότι τηρούν στάση αναμονής αφού είναι σε εξέλιξη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις.

Εν τω μεταξύ σε παρέμβαση η ΑΔΕΔΥ επικαλέστηκε την προσφυγή που εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και θα κρίνει την συνταγματικότητα της διαθεσιμότητας.
Στο αίτημα για αναβολή συναίνεσε και το ελληνικό δημόσιο ζητώντας ωστόσο να οριστεί σύντομη δικάσιμος.

Τελικώς το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της απόφασης του Αρείου Πάγου που έχει αναστείλει την απόφαση του Πρωτοδικείου που δικαιώνει τις καθαρίστριες.

Υπενθυμίζεται ότι – όπως είχε γίνει γνωστό - η εισήγηση του αρεοπαγίτη κ. Χριστόδορου Κοσμίδη στο αρμόδιο Εργατικό Τμήμα είναι να μην επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες. Ειδικότερα, ο κ Κοσμίδης θα προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που έχει δικαιώσει τις καθαρίστριες.

Έξω από τον Άρειο Πάγο οι απολυμένες καθαρίστριες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους στην εργασία τους.

2 σχόλια

  1. Ο πολιτικός τραμπούκος Άδωνης Γεωργιάδης

    Όσο μια μειοψηφία δύο αναξιόπιστων κομμάτων γαντζώνεται στην εξουσία όσο καταρρέουν οι θεσμοί, όσο η χώρα διοικείται με προεδρικά διατάγματα, τόσο πιο «φυσιολογική» γίνεται η παρουσία των τραμπούκων. Ο Αδωνης Γεωργιάδης, είναι ακριβώς αυτό: το υπερφίαλο υποπροϊόν της σήψης των δύο κομμάτων εξουσίας. Είναι το πολιτικό κατακάθι πάνω στο οποίο προσπαθούν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος να στηρίξουν τις καρέκλες τους.

    Ο Αδωνης Γεωργιάδης την ξέρει τη δουλειά. Γνωρίζει τους κανόνες των τηλεοπτικών εμφανίσεων, ξέρει που και πως απευθύνεται: Ξερνάει φόβο για να «συνετίσει» τους απελπισμένους…

    Το «επιχείρημα» του Αδωνη είναι απλό και συμπυκνώνει την κυβερνητική «στρατηγική»:...
    «αν πέσουμε θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή η καταστροφή». Ως γνήσιο πολιτικός τραμπούκος ο Γεωργιάδης προχωρά ένα βήμα πιο πέρα και διατυπώνει συγκεκριμένες απειλές και εκβιασμούς με μόνο στόχο τον εκφοβισμό:

    «Η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δραχμή γι’ αυτό και δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες αν πέσει η κυβέρνηση», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA και ολοκλήρωσε τον εκφοβισμό λέγοντας ότι αν πέσει η κυβέρνηση «θα πάρουμε τα λεφτά μας από τις τράπεζες.Το plan b είναι η στάση πληρωμών; Θα μας το πείτε ή θα μας το κρύψετε;», συμπλήρωσε.

    Ο Αδωνης Γεωργιάδης εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού, προφανώς έχει δικαίωμα να λέει αυτά που πιστεύει. Δεν έχει δικαίωμα ωστόσο να λέει ψέματα. Αν, τώρα, πιστεύει αυτά που λέει, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα την επανάσταση κατά της ΕΕ , τότε εκτός από πολιτικός τραμπούκος είναι και πολιτικά ηλίθιος…

    Πράγμα που εμείς τουλάχιστον δεν πιστεύουμε…

    Δημήτρης Μηλάκας από imerodromos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αγωνιστικοτητα τους δεν εχει σχεσει μονο με το βιοποριστικο τους προβλημα αλλα και με την εδραιωμενη πεποιθεση οτι ανηκουν στο προνομιουχο δημοσιο οπου κανενας δεν χανεται.Στο πισω μερος του μυαλου τους εχουν τα πραγματικα προνομια που ειχαν πριν και γιαυτο επιμενουν λεγοντας ενα σωρο ψεμματα.Βεβαια στο δημοσιο ειναι απο τους τελευταιους τροχους της αμαξας αλλα οπως και ναχει οι αμοιβες τους για την ιδια εργασια ειναι 3φορες περισσοτερες απο τον ιδιωτικο τομεα τουλαχιστον.Τα ιδια ισχυουν και για τους σχολικους φυλακες οπως και για τους επι 2 χρονια απεργους της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ που επισης ειχαν ενα καρο απολαβες απο το μονοπωλιο το οποιο εφυγε και καλα εκανε στην Βουλγαρια.Τετοια ιδιοτελεια και ο Θεος την καταδικαζει.Καμια συμπαθεια δεν δειχνει κανενας απο τους αριστερους της ΓΣΕΕ για τους πραγματικα πληττομενους 1,5εκ. ανεργους του ιδιωτικου τομεα που τους εχουν χεσμενους.ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑ καταλαβετε το επιτελους!!! Και παντα να θυμομαστε!Η ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΑΚΡΑΝ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση