GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προηγείται ελαφρά το "όχι" σε νέα δημοσκόπηση για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Η Σκωτία είναι έτοιμη να απορρίψει την ανεξαρτησία - αλλά βασιζόμενοι μόνο στο ότι θα ψηφίσουν μισό εκατομμύριο Άγγλοι που ζου...



Η Σκωτία είναι έτοιμη να απορρίψει την ανεξαρτησία - αλλά βασιζόμενοι μόνο στο ότι θα ψηφίσουν μισό εκατομμύριο Άγγλοι που ζουν βόρεια των συνόρων...
Οι γεννημένοι στην Σκωτία ψηφοφόροι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένοι, 48 τοις εκατό με 48 τοις εκατό, με μόλις έξι ημέρες να απομένουν για το ιστορικό δημοψήφισμα της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ.

Αλλά αν λάβουμε υπόψη τους 477.000 ψηφοφόρους που γεννήθηκαν στην Αγγλία - καθώς και δεκάδες χιλιάδες Ουαλούς, Βόρειοιρλανδούς και αλλοδαπούς που δικαιούνται να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία την Πέμπτη - το «Όχι» στην ανεξαρτησία έχει ένα προβάδισμα τεσσάρων μονάδων.
Συνολικά, περίπου το 63 τοις εκατό των Αγγλων, Ουαλών και Βορειοιρλανδών ψηφοφόρων που ζουν στη Σκοτία σχεδιάζει να απορρίψει την ανεξαρτησία, σύμφωνα με έρευνα του YouGov χθες το βράδυ.

Μόλις 27 τοις εκατό των μη Σκωτσέζων Βρετανών σχεδιάζουν να ψηφίσουν Ναι για την ανεξαρτησία και μόνο το ένα τρίτο των ατόμων που γεννήθηκαν εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το 65 τοις εκατό εκείνων που γεννήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ζουν στη Σκωτία, δήλωσαν επίσης ότι θα ήταν σε χειρότερη οικονομική κατάσταση μετά την ανεξαρτησία. Έξι στους 10 μετανάστες που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό μοιράζονται την ίδια απαισιοδοξία.
Οι ίδιοι οι Σκωτσέζοι κατανέμονται πολύ ομοιόμορφα στο θέμα του κατά πόσον θα πληγεί οικονομικά από το διαχωρισμό της Βρετανίας. Τέσσερις στους 10 λένε ότι θα είναι σε καλύτερη θέση - μόλις πέντε τοις εκατό λιγότερο από ό, τι το ποσοστό που ισχυρίζονται ότι θα τους χτυπήσει στην τσέπη.
Οι Σκωτσέζοι κάτω των 24 και άνω των 65 ετών έχουν σφυρηλατήσει μια απίθανη συμμαχία ενάντια στην ανεξαρτησία, ενώ οι μεσήλικες άνδρες είναι πιο πιθανό να είναι υπέρ της απόσχισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση