GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν ψηφίζει τον ΕΝΦΙΑ ο Σηφουνάκης...

Για την Πέμπτη μετατίθεται η συζήτηση και ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ, με απόφαση της Διάσκεψης των Π...

Για την Πέμπτη μετατίθεται η συζήτηση και ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, προκειμένου να δοθεί χρόνος να τοποθετηθούν οι βουλευτές.
Η επίμαχη διάταξη, ωστόσο, που έχει κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία συστήματος αμοιβών νοσοκομείων, είναι στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ενώ έχει προκαλέσει και αντιδράσεις σε κυβερνητικά στελέχη.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, δήλωσε ότι θα την καταψηφίσει γιατί δεν θέλει όπως είπε, να συνηγορήσει στη συνέχιση μιας εξόφθαλμης αδικίας.
«Για δεύτερη φορά δεν θα συναινέσω σε αλλαγές που δεν λύνουν το πρόβλημα και εν τέλει δημιουργούν και δικαίως, ένα αίσθημα εμπαιγμού σε χιλιάδες φορολογούμενους. Δεν ξέρω αν θα φτάσω στο σημείο να αναπολήσω το "ΕΤΗΔΕ", όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, αλλά δεν θα συνηγορήσω στη συνέχιση μιας εξόφθαλμης αδικίας» τόνισε ο κ. Σηφουνάκης.
Για ανάγκη βελτιώσεων μίλησε πάντως και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σε λίγη ώρα η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη, ενώ η κυβέρνηση αντέτεινε ότι ο φόρος στην ακίνητη περιουσία είναι ένα μέτρο που ισχύει σε όλα τα σύγχρονα κράτη.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, υποστήριξε ότι «η τροπολογία αποτυπώνει την αμηχανία και το αδιέξοδο της σημερινής πολιτικής της κυβέρνησης η οποία δεν μπορεί να δώσει λύσεις και πρέπει να ανατραπεί άμεσα».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει όλες τις αδικίες αυτής της κυβέρνησης που πρέπει να φύγει για να σταματήσει η καταστροφική πολιτική της» τόνισε ο κ. Ζαχαριάς.
Για καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης μίλησε και η εισηγήτρια των ΑΝΕΛ, Έλενα Κοντουρά, δηλώνοντας την πλήρη διαφωνία του κόμματός της για τον ΕΝΦΙΑ.
Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης, έκανε λόγο για «αλλαγές σε επίπεδο εμπαιγμού και για απαράδεκτο και άδικο φόρο».
«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος εντελώς άδικος. Θα καταπέσει στα δικαστήρια γιατί φορολογεί την κατοχή, το κεφάλαιο και όχι το εισόδημα» υποστήριξε από την πλευρά του ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ, Γιώργος Κυρίτσης.
Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, χαρακτήρισε τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, «δόλωμα για να αποσπάσει τη λαϊκή ανοχή, ενώ στην ουσία παραμένει άθικτος προς όφελος του κεφαλαίου».
Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Χρήστος Αηδόνης, δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ καταλογίζοντας αδυναμία στο υπουργείο Οικονομικών να φέρει μια σωστή και δίκαιη ρύθμιση.
«Είναι ανοησία και παραλογισμός η συγκεκριμένη τροπολογία. Αρκείται σε οριακές παρεμβάσεις και δεν απαντά στο πρόβλημα. Όταν μια πολιτεία δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην κοινωνία είναι μοιραίο να έρθει το τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, έκανε λόγο για ανάγκη διορθωτικών αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ, σημειώνοντας: «Ερχόμαστε να κάνουμε αλλαγές που θα αντιμετωπίσουν μέρος των προβλημάτων».
Ο κ. Κουτσούκος αναγνώρισε ότι «η διαδικασία του προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί νωρίτερα» και παραδέχτηκε ότι τα κριτήρια που μπαίνουν για τη φοροαπαλλαγή θα δημιουργήσουν αδικίες.
«Οι αλλαγές που έγιναν δεν καλύπτουν τις αδικίες, δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε να τις κάνουμε, όμως όποιος δεν ψηφίζει τις βελτιώσεις να μας πει αν στο μυαλό του έχει ότι όλα τα σύγχρονα κράτη έχουν φόρο περιουσίας», ανέφερε.
Κλείνοντας, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις και να δώσει λογαριασμό διαφορετικά, όπως είπε, «ψαρεύει σε θολά νερά».
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

1 σχόλιο

  1. Α, ρε γαμημενη προικα τι κάνεις;
    Πόσα ακινητα να διαθετει ο Σηφουνάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση