GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενοικιαστήριο χωρίς ενοίκιο

Ενοικιάζεται «χωρίς ενοίκιο». Η πινακίδα στη βιτρίνα του άδειου καταστήματος στη Νέα Ιωνία Αττικής αποτυπώνει την απόγνωση χιλι...



Ενοικιάζεται «χωρίς ενοίκιο». Η πινακίδα στη βιτρίνα του άδειου καταστήματος στη Νέα Ιωνία Αττικής αποτυπώνει την απόγνωση χιλιάδων ιδιοκτητών καταστημάτων που αναζητούν ενοίκους για την επαγγελματική στέγη τους ακόμη και χωρίς μίσθωμα. Για άλλους είναι η έσχατη λύση, μετά και το τελειωτικό «χτύπημα», που δέχτηκαν με τον ΕΝΦΙΑ.

Το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες καλούνται να φορολογηθούν για ακίνητα, που είναι κενά και, άρα, δεν αποφέρουν έσοδα, αναγκάζει πολλούς απ’ αυτούς να αναζητήσουν καταφύγιο στη διαδικασία της «συνεκμετάλλευσης». Πρακτικά, ιδιοκτήτης και ενοικιαστής συμφωνούν στην από κοινού αξιοποίηση του ακινήτου, με τον πρώτο να παίρνει ένα ποσοστό επί του τζίρου.
Όπως εξηγεί στον Ελεύθερο Τύπο ιδιοκτήτης καταστήματος, το οποίο «διατίθεται προς συνεκμετάλλευση για επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος», δεν υπάρχει ενοίκιο. «Η συμφωνία προβλέπει την καταβολή ενός ποσοστού επί του μηνιαίου τζίρου», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση