GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπήλαιο με σταλακτίτες στο Μαρτίνο...

Σύμφωνα με τον Ιστορικό- Ερευνητή Νίκο Μπάτσο που κατάγεται από την περιοχή το σπήλαιο είναι τουλάχιστον 15 χιλιάδων ετών και β...



Σύμφωνα με τον Ιστορικό- Ερευνητή Νίκο Μπάτσο που κατάγεται από την περιοχή το σπήλαιο είναι τουλάχιστον 15 χιλιάδων ετών και βρίσκεται πίσω από το γυμνάσιο-λύκειο, στους πρόποδες του βουνού προφ. Ηλίας .

Ο κ. Μπάτσος ανακάλυψε το σπήλαιο στις 3/4/14 και μέσα Σεπτέμβρη το υπουργείο πολιτισμού έστειλε σπηλαιολόγους και αρχαιολόγους οι οποίοι διερεύνησαν το σπήλαιο.

Ο κ. Μπάτσος δήλωσε στο lamiastar.gr
«Με οδήγησε στο σπήλαιο η μαρτυρία μιάς γιαγιάς, της Αγγελικής Κερφίλλια 1864-1964 η οποία είπε ότι , κατά την τουρκοκρατία οι Μαρτιναίοι έκρυβαν τα γυναικόπαιδα στην συγκεκριμένη σπηλιά . Έτσι αποφασίσαμε με τον εγγονό της γιαγιάς Αθανάσιο Κερφίλλια να επισκεφτούμε το μέρος και να ανακαλύψουμε το σπήλαιο. Αμέσως ειδοποιήσαμε το υπουργείο πολιτισμού και στις 16-9-2014 έστειλε σπηλαιολόγους και αρχαιολόγους οι οποίοι διερεύνησαν το σπήλαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση