GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ξέθαψαν» τους παλιούς θρόνους τους για τον Κωνσταντίνο και την Αννα-Μαρία!

Μπορεί οι εορτασμοί για την χρυσή επέτειο του τέως βασιλικού ζεύγους να κράτησαν δύο μέρες, ξεκινώντας με γεύμα για γαλαζοαίματους στην Α...

Μπορεί οι εορτασμοί για την χρυσή επέτειο του τέως βασιλικού ζεύγους να κράτησαν δύο μέρες, ξεκινώντας με γεύμα για γαλαζοαίματους στην Ακρόπολη το βράδυ της Τετάρτης και με δεξίωση με περισσότερους από 200 καλεσμένους στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο για τον Κωνσταντίνο και την Αννα-Μαρία η στιγμή που δεν θα ξεχάσουν από την επέτειο των πενήντα ετών έγγαμου βίου, φαίνεται πως είναι η λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, πριν ακριβώς από μισό αιώνα ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης στον συγκεκριμένο ναό, που άνοιξε χθες εκτάκτως και κατ' εξαίρεσιν, έπειτα από επιθυμία τους. Αυτό που προκαλεί, όμως, έκπληξη είναι το «δώρο» που έκαναν οι ιερείς στο τέως βασιλικό ζεύγος, οι οποίοι έβαλαν τον Κωνσταντίνο και την Αννα-Μαρία να καθίσουν στους βασιλικούς θρόνους που υπήρχαν και στον γάμο τους! Οι δύο θρόνοι φυλάσσονται στο υπόγειο του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας από την ημέρα του γάμου του τέως βασιλικού ζεύγους το 1964.
Παρά τις σκαλωσιές που βρίσκονται εντός του ναού, καθώς είναι υπό κατασκευή, ο κεντρικός χώρος είχε καθαριστεί και η Αγία Τράπεζα είχε τοποθετηθεί ακριβώς απέναντι από τους δύο θρόνους! Καθισμένοι, λοιπόν, επάνω στους δύο θρόνους, ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία -που σάστισαν όταν τους είδαν, αφού δεν περίμεναν ότι είχαν διασωθεί και μάλιστα σε τόσο καλή κατάσταση- προσευχήθηκαν και έψαλλαν μαζί με τους ιερείς. Ακριβώς πίσω βρίσκονταν τα παιδιά τους, τα οποία είχαν καθίσει σε απλές καρέκλες.

Στη διάρκεια της σύντομης και ιδιωτικής τελετής, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, αυτό που προκάλεσε, επίσης, αίσθηση ήταν η ειδική ευχή, που τους αναγνώσθηκε και τους ανέφερε ως βασιλείς! Η συγκίνησή τους, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Με βάση το δημοσίευμα, με το πέρας της τελετής ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία δέχτηκαν ευχές από τους ιερείς και τους πιστούς που βρίσκονταν στην εκκλησία, αλλά και από περαστικούς που τους αναγνώρισαν και ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί τους.










1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση