GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πωλείται η Σκότλαντ Γιαρντ

Η Μητροπολιτική Αστυνομία (MPS) του Λονδίνου σχεδιάζει να πουλήσει την έδρα της, τη Νέα Σκότλαντ Γιαρντ, έναντι του ποσού των 250 εκ...


Η Μητροπολιτική Αστυνομία (MPS) του Λονδίνου σχεδιάζει να πουλήσει την έδρα της, τη Νέα Σκότλαντ Γιαρντ, έναντι του ποσού των 250 εκατομμυρίων λιρών προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα και να επανεπενδύσει τα έσοδα στην καταπολέμηση του εγκλήματος.
Το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται από το 1967 η MPS είναι πασίγνωστο χάρη στην τριγωνική πινακίδα του που έχει "πρωταγωνιστήσει" σε χιλιάδες τηλεοπτικά, αστυνομικά ρεπορτάζ όλα αυτά τα χρόνια. Το κτίριο διατήρησε την ονομασία Σκότλαντ Γιαρντ, όπως ονομαζόταν η έδρα της αστυνομίας του Λονδίνου η οποία, όταν ιδρύθηκε το 1829, βρισκόταν κοντά στο Κοινοβούλιο.
Η MPS σκοπεύει να μετακομίσει σε έναν μικρότερο, πρώην αστυνομικό σταθμό που παραμένει κενός εδώ και τρία χρόνια. Το Κέρτις Γκριν, πάνω στον ποταμό Τάμεση, θα στεγάζει τα γραφεία από το 2016 και θα ονομάζεται απλώς "Σκότλαντ Γιαρντ".
Η μετακόμιση αυτή θα βοηθήσει την αστυνομία να εξοικονομεί 6 εκατομμύρια λίρες σε ετήσια βάση για τα λειτουργικά έξοδα του παλαιού κτιρίου. Επιπλέον, δεν θα χρειαστεί να επενδύσει τα 50 εκατομμύρια λίρες που απαιτούνται για την ανακαίνιση της έδρας της.
Το Κέρτις Γκριν θα διαθέτει γραφεία για 1.000 αστυνομικούς, σχεδόν δηλαδή τους μισούς απ” όσους στεγάζονται σήμερα στο παλαιό κτίριο. Η περιστρεφόμενη τριγωνική πινακίδα θα "μετακομίσει" και αυτή στον νέο χώρο.
"Οι Λονδρέζοι έχουν στηρίξει την προσπάθειά μας να θέσουμε τους αστυνομικούς πάνω από τα κτίρια. Μετατρέποντας αχρησιμοποίητα, εγκαταλειμμένα κτίρια σε εργαλεία υπερσύγχρονης τεχνολογίας, δίνουμε στους αστυνομικούς τα εργαλεία που χρειάζονται", δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση