GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση θέσεων εργασίας στα καταστήματα ειδών διατροφής - Μείωση στο λιανεμπόριο

Βελτιώβηκε ελαφρά η εικόνα της απασχόλησης στο λιανεμπόριο το δεύτερο τρίμηνο φέτος, με τα καταστήματα ειδών διατροφής να είναι...



Βελτιώβηκε ελαφρά η εικόνα της απασχόλησης στο λιανεμπόριο το δεύτερο τρίμηνο φέτος, με τα καταστήματα ειδών διατροφής να είναι τα μόνα που αύξησαν συνολικά τις θέσεις εργασίας σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Ο γενικός δείκτης απασχόλησης στα εμπορικά καταστήματα το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου βρέθηκε στο 92,7, με το ρυθμό συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας στο 0,8% σε ετήσια βάση, έναντι του 1,2% στην αρχή του έτους. Εάν αφαιρεθεί ο κλάδος των καυσίμων οχημάτων, η εικόνα είναι ακόμη καλύτερη, καθώς ο δείκτης είναι στο 93,6 με μείωση μόλις 0,4%, έναντι 1,2% αντίστοιχα.

Τα καταστήματα ειδών διατροφής παρέμειναν σε ρυθμό αύξησης της απασχόλησης, καθώς ο δείκτης βρισκόταν πάνω από το 100, στο 101,3, αν και σε ετήσια βάση βρέθηκε 1,4% χαμηλότερα. Σε κάθε περίπτωση, επέστρεψαν σε αύξηση θέσεων, μετά την οριακή πτώση του πρώτου τριμήνου, όταν ο δείκτης ήταν στο 99,9.

Αντίθετα, εκτός του συγκεκριμένου υποκλάδου τα εμπορικά καταστήματα είδαν τον αριθμό των απασχολούμενων να συνεχίζει να μειώνεται. Ο δείκτης βρέθηκε στο 85,9 το δεύτερο τρίμηνο φέτος, αλλά βελτιώθηκε σε σχέση με το 85,1 του πρώτου τριμήνου, με αποτέλεσμα σε ετήσια βάση να είναι 1,1% ψηλότερα.
Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, η εξέλιξη του Δείκτη Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο, με έτος βάσης 2010=100,0 για το Β΄ τρίμηνο 2014 έχει ως εξής:

Ο Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο, του Β΄ τριμήνου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Β΄ τριμήνου 2013, παρουσίασε μείωση κατά 0,8%.

Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε μείωση κατά 1,4%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε αύξηση κατά 1,1%.

Ο Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο, του Β΄ τριμήνου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Α΄ τριμήνου 2014, παρουσίασε αύξηση κατά 1,1%.

Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε αύξηση κατά 1,4%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε αύξηση κατά 0,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση